foto: Valsts policija
Eiropols publicē Eiropā meklētākās noziedznieces; to starpā arī 20 gadus veca latviete
Meklēšanā izsludinātās sievietes tiek apsūdzētas dažādos noziegumos.
112
2019. gada 18. oktobris, 10:05

Eiropols publicē Eiropā meklētākās noziedznieces; to starpā arī 20 gadus veca latviete

Jauns.lv / LETA

Eiropas policijas organizācija Eiropols piektdien sākusi jaunu kampaņu, lai notvertu kontinentā meklētākās noziedznieces, tostarp Latvijas un Igaunijas pilsones, norādot, ka viņu pastrādātie noziegumi ir tikpat nopietni, kā vīriešu nodarījums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eiropola mājaslapā sadaļā "Noziegumam nav dzimuma" publicēti interaktīvi attēli ar 21 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu meklētiem noziedzniekiem, tostarp 18 sievietēm, pavēstīja policijas organizācijas preses pārstāve Tīne Ollevē. 

"Cilvēki uzskata, ka ierasti sievietes noziegumus nepastrādā, bet viņas to dara, un tie ir vienlīdz nopietni kā vīriešu pastrādātie," viņa sacīja. 

Personas šajā kampaņā tiek meklētas par tādiem smagiem noziegumiem kā slepkavības, narkotiku tirdzniecība, krāpšana, zādzības, cilvēku tirdzniecība un citi.

foto: Valsts policija
Meklēšanā izsludinātās sievietes tiek apsūdzētas dažādos noziegumos.

Lai sauktu pie atbildības personas, kuras šos noziegumus izdarījušas, Eiropols aicina iedzīvotājus apskatīt noziedznieku fotogrāfijas un sniegt par tiem informāciju. Kampaņas mērķis ir panākt, lai pēc iespējas vairāk cilvēku ierauga noziedznieku sejas, tādējādi palielinot iespēju, ka kāds no viņiem tiks atpazīts un atrasts.

Interneta vietnē "https://eumostwanted.eu/" var apskatīt katras dalībvalsts meklētākos noziedzniekus, par kuriem ir saņemts Eiropas apcietināšanas orderis.

Tā, piemēram, 30 gadus vecā Igaunijas pilsone Kristi Amberga tiek meklēta par narkotiku kontrabandu.

Kā informēja Latvijas Valsts policijā, viena no Eiropas meklētākajām sievietēm noziedzniecēm ir arī 1999.gadā dzimusī Angeļina Sacjuka no Latvijas, kura tiek meklēta par smagu miesas bojājumu nodarīšanu personu grupā, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

2014 gadā Sacjuka kopā ar līdzdalībnieci konflikta laikā uzbruka cietušajai sievietei, nogrūda viņu zemē un pēc tam vairākas reizes sita, salaužot lielāko daļu ribu un bojājot dzīvībai svarīgus orgānus, kā rezultātā upurim iestājās nāve. Pēc uzbrukuma Sacjuka kopā ar savu līdzdalībnieci upura ķermeni apklāja ar lapām un pameta notikuma vietu. 

Sarakstā no Latvijas ir iekļauta ne tikai Sacjuka, bet arī divas citas meklēšanā esošas personas - par slepkavību, vairākas reizes sadurot upuri ar nazi, meklētais Gatis Zvingulis un Jūrmalgeitā iesaistītais Leonids Lasmanis.

Lasmanis būdams toreizējais partijas "Jaunais centrs" deputāta kandidāts Leonīds Lasmanis apsūdzēts Jūrmalas pašvaldības 2005.gada vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā jeb tā dēvētajā Jūrmalgeitā. Viņš izdarīja noziegumu, kas saistīts ar kukuļošanu 20 000 eiro apmērā, taču vēlāk vīrietis pazuda. Kad Lasmanis tiks atrasts, viņa lietā tiesvedība tiks sākta no jauna.

Latvijas policija aicina ikvienu, kura rīcībā ir jebkāda informācija par Sacjukas, Zvinguļa un Lasmaņa atrašanās vietu vai cita viņu meklēšanai nozīmīga informācija, zvanīt pa tālruņa numuriem 6 7 829 535 vai 110. Tāpat informāciju var sniegt anonīmi interneta vietnē "https://eumostwanted.eu/".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas