foto: LETA
Nepilnas nedēļas laikā 380 rīdzinieki pašvaldībā vērsušies ar jautājumiem par atkritumu apsaimniekošanu
Pikets pret Rīgas domes atkritumu apsaimniekošanas politiku.
2019. gada 19. septembris, 21:31

Nepilnas nedēļas laikā 380 rīdzinieki pašvaldībā vērsušies ar jautājumiem par atkritumu apsaimniekošanu

Jauns.lv / LETA

Šīs nedēļas laikā ar dažādiem jautājumiem par atkritumu apsaimniekošanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā vērsušies 380 rīdzinieki, informē pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašvaldībā norāda, ka Rīgā atkritumu izvešana patlaban notiek organizēti un ierastajā režīmā un nepilnas nedēļas laikā departamenta pārstāvji ir iesaistījušies aptuveni desmit neskaidru situāciju risināšanā.

Savukārt uz zvanu centru ir zvanījuši aptuveni 380 iedzīvotāji. "Lielākā daļa no viņiem ir gribējusi pārliecināties, vai tiešām nav jāveic nekādas darbības, bet daļa bijušo SIA "Pilsētvides serviss" klientu gribējuši noskaidrot, kura kompānija viņus apkalpos," norāda domē.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā ir izveidots zvanu centrs, ar kuru var sazināties, zvanot 67 474 700 darba laikā - pirmdien no plkst.8.30 līdz 18, otrdien, trešdien un ceturtdien no plkst.8.30 līdz 17 un piektdien no plkst.8.30 līdz 16. Papildinformāciju par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu var iegūt, arī rakstot uz e-pastu "atkritumi@riga.lv".

Pikets pret Rīgas domes atkritumu apsaimniekošanas politiku

Rātslaukumā notiek biedrības "Pilsoņu vara" rīkotais pikets pret Rīgas domes atkritumu apsaimniekošanas politiku.

gallery icon
39

Kā ziņots, saskaņā ar valdības rīkojumu, Rīgas dome organizēja sarunu procedūru, kuras laikā trīs no četriem līdzšinējiem atkritumu apsaimniekošanas operatoriem - SIA "Clean R", "Eco Baltia vide" un "Lautus" - piekrita turpināt nodrošināt pakalpojumu sniegšanu. Kopumā šie trīs operatori līdz šim nodrošināja atkritumu apsaimniekošanu 96% Rīgas teritorijas, kā rezultātā šo uzņēmēju klientiem nemainās ne pakalpojuma tarifs, ne arī citi nosacījumi.

Savukārt atkritumu apsaimniekotāja SIA "Pilsētvides serviss" līdz šim apsaimniekotos 4% Rīgas teritorijas apkalpo uzņēmumi "Clean R" un "Eco Baltia vide". "Clean R" apkalpo juridiskās personas, bet "Eco Baltia vide" - privātmāju īpašniekus. Arī šiem iedzīvotājiem ierastā sistēma nemainīsies un uzņēmēji pakalpojumu nodrošinās par līdzšinējām cenām. Arī jauni līgumi šiem iedzīvotājiem jāpārslēdz nav.

Rīgas pilsētas pašvaldība un SIA "Getliņi EKO" noslēdza 686,3 miljonu eiro vērtu vienošanos par Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanu publiskās-privātās partnerības ietvaros ar SIA "CREB Rīga", kuru izveidoja divi vides pakalpojumu sniedzēji - "Clean R" un "Eco Baltia vide".

Atbilstoši publiskās-privātās partnerības procesam konkursa uzvarētājam no 15.septembra bija jānodrošina Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošanu turpmākos 20 gadus. Jūnija sākumā "Getliņi EKO" un "CREB Rīga" reģistrēja kopsabiedrību "Rīgas vides pakalpojumi", taču vēlāk uzņēmums mainīja nosaukumu, pārtopot par "Tīrīga".

Savukārt Konkurences padome (KP), pamatojoties uz aizdomām par iespējamu līguma par Eiropas Savienības darbību 102.pantā noteiktā dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas aizlieguma pārkāpumu, ierosināja pārkāpuma lietu pret Rīgas pilsētas pašvaldību un "Getliņi EKO". Lai lietas izpētes laikā atkritumu apsaimniekošanas tirgū Rīgā saglabātu konkurenci, KP pieņēma lēmumu noteikt pagaidu noregulējumu, kas tostarp aptur noslēgto koncesijas līgumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās