foto: Vladislavs Proškins/F64
Arī nākamgad Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirknī Allažu ielā turpinās renovācijas darbus
Runā Rīga
2019. gada 6. septembris, 16:45

Arī nākamgad Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirknī Allažu ielā turpinās renovācijas darbus

Jauns.lv

Piektdien, 6. septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs kopā ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru Dimitriju Trofimovu, RD Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāju Daini Turlo un Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi apskatīja atjaunotās Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa trešā stāva telpas Allažu ielā 2, Rīgā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atklāšanas pasākumā piedalījās arī Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūras direktors Ēriks Ivanovs, Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa priekšnieka vietnieks Norberts Trepša, iecirkņa darbinieki un žurnālisti.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs sacīja: „Kārtējās atremontētās telpas ir viens no labajiem piemēriem pašvaldības sadarbībai ar valsts institūcijām. Rīgas domes programma par Valsts policijas iecirkņu sakārtošanu, ja tās atrodas pašvaldības ēkās, viennozīmīgi turpināsies. Plānojam atkal parakstīt jaunu vienošanos ar Iekšlietu ministriju par sadarbību un nākamajā gadā izremontēt šīs ēkas otro stāvu.”

Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs teica: „Atzinīgi vērtēju Rīgas domes sniegto atbalstu Valsts policijas darba apstākļu uzlabošanai un ceru uz veiksmīgu turpmāko sadarbību un šīs labās prakses turpināšanu. Infrastruktūras uzlabošana ir viena no iekšlietu nozares prioritātēm un esmu gandarīts, ka valsts un pašvaldības veiksmīgās sadarbības rezultātā mums pakāpeniski izdodas policistiem nodrošināt motivējošu darba vidi”.

Sarkandaugavas iecirknis atrodas vēsturiskā ēkā, kura 1890. gadā būvēta pēc arhitekta Reinholda Georga Šmēlinga skicēm. Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados ēkai tika uzbūvēts trešais stāvs, taču kapitālo remontu nams nav pieredzējis. Kopējā nama platība ir 1200 kvadrātmetri.

Pagājušā gada rudenī ēku apskatīja Rīgas domes vadība un Valsts policijas vadība. Darbinieki tad norādīja, ka visvairāk ēkai nepieciešams telpu kosmētiskais remonts, kā arī fasādes un logu atjaunošana. Pēc nama apsekošanas O.Burovs paziņoja, ka to nepieciešams atjaunot pilnībā, taču visus darbus uzreiz veikt nevarēs, jo darbinieki ir kaut kur jāizvieto, lai darba process turpinātos. Tādēļ vienojās namu atjaunot pakāpeniski – katru gadu pa vienam stāvam.

Šodien tika apskatīts atjaunotais trešais stāvs. Telpu būvdarbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA „Laguta”, un tas pašvaldībai izmaksāja vairāk nekā 260 tūkstošus eiro. Bez vispārceltnieciskajiem darbiem un inženiertīklu nomaiņas telpās veikta arī vēsturisko koka logu nomaiņa pret jauniem, pēc formas identiskiem, koka pakešu logiem. Būvdarbiem dota piecu gadu garantija.

Rīgas pašvaldības un Iekšlietu ministrijas veiksmīgā sadarbība aizsākās pirms deviņiem gadiem, kad 2011. gadā kopīgiem spēkiem tika atjaunota pilsētai piederoša policijas ēka Daugavgrīvas ielā 32/34; pie izremontētām telpām tikuši arī iecirkņi Gogoļa ielā 7a, Aviācijas ielā 15. Savukārt 2017. gadā atklāja jaunuzcelto Valsts un Rīgas pašvaldības policijas iecirkni Bolderājā, Stūrmaņu ielā 33A.

IeM Nodrošinājuma valsts aģentūras direktors Ēriks Ivanovs norādīja, ka Rīgas domes Īpašuma departamenta izstrādātais ēkas projekts Stūrmaņu ielā 33A šobrīd tiek uzskatīts par labāko jaunu policijas iecirkņu veidošanai ne tikai Rīgā, bet arī citur Latvijā, tādēļ Nodrošinājuma valsts aģentūra labprāt vienotos ar domi par šī projekta izmantošanu, būvējot policijas ēkas arī citviet.

Šeit var apskatīt, kā iecirkņa telpas izskatījās pagājušajā gadā, kad Rīgas domes vadība un Valsts policijas vadība tās apskatīja un lēma par atjaunošanu:

https://www.riga.lv/lv/news/rigas-pasvaldiba-turpinas-valsts-policijas-iecirknu-telpu-sakartosanu?15015

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās