foto: Publicitātes
Par spīti skandālam svinīgā ceremonijā sumināti Latvijas būvindustrijas izcilnieki
2019. gada 3. septembris, 21:49

Par spīti skandālam svinīgā ceremonijā sumināti Latvijas būvindustrijas izcilnieki

Jauns.lv / LETA

Neraugoties uz skandālu, kas saistīts ar Latvijas lielākajām būvfirmām, otrdien notikusi svinīgā ceremonija, sadalot Būvindustrijas lielās balvas, turklāt pirmo reizi piešķirts tituls "Gada students".

Titulu un naudas balvu saņēma Edvīns Grants un Sintija Neščadima no Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Vides un būvzinātņu fakultātes. Kopumā titulam bija pieteikti seši izcilākie absolventi no LLU un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU). Pasākuma rīkotāji pauda, ka vērtētājiem pēc tikšanās ar pretendentiem bija grūti izvēlēties vienu labāko, tādēļ titulu un balvu saņēmuši divi. Studentu pieteikumi tiks gaidīti arī nākamajā balvas pasniegšanas ciklā.

Būvindustrijas lielo balvu "Pamatakmeni" darinājuši māksliniece Katrīna Vasiļevska un arhitekts Andris Vītols.

"Te viss ir īsts. Latvijas laukakmeņi, kurus palīdz lasīt mazie talcinieki, egles pamatne, uz kuras stiprināts akmens. Tikpat īsts un pamatīgs kā balvu saņēmēji - gan seniori, gan gada titula ieguvēji," komentēja Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume. 

Kategorijā "Mūža ieguldījums būvindustrijā" balvu, diplomu un nozīmīti saņēma RTU Arhitektūras fakultātes Arhitektūras vēstures un teorijas katedras profesors Jānis Krastiņš, RTU Būvniecības un inženierzinātņu fakultātes Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūta Siltuma inženierijas un tehnoloģijas katedras vadošais pētnieks Andris Krēsliņš, uzņēmumu "IMINK" un "IMINK1" valdes locekle Ija Niedole. Tāpat šajā kategorijā godināts "LBS - konsultants" izpilddirektors, prokūrists Juris Tervits, uzņēmuma "Tilts" valdes priekšsēdētājs Sergejs Gridņevs un "Būvalts R" valdes priekšsēdētājs Andrejs Magaznieks.

Atzinības rakstu par mūža ieguldījumu būvindustrijā saņēma Jevgenijs Demins, "LNK Industries" būvdarbu vadītājs.

Savukārt kategorijas "Gada inženieris/arhitekts" apbalvojuma ieguvēji saņēma diplomu, nozīmīti un apliecinājumu ceļojumam uz Vīnes operu un būvēm. "LNK Industries" projektu un darbu vadītājs Valdis Čerpakovskis, "RK Metāls" ēku konstrukciju būvinženieris Aigars Madžulis un "Igate Būve" projektu un būvdarbu vadītājs Jānis Kuļikovskis godināti kā "Gada inženieri. Savukārt uzņēmuma "Merks" būvdarbu vadītājs Janeks Joma kļuvis par "Gada būvdarbu vadītāju", "Arhitektoniskās izpētes grupas" projektu grupas vadītājs, arhitekts ar privātpraksi Artūrs Lapiņš par "Gada arhitektu", bet titulu "Gada jaunais arhitekts" saņēma Didzis Jaunzems, arhitektu biroja "DJA" dibinātājs un galvenais arhitekts. 

Atzinības rakstus un speciālās balvas saņēma arī nozares pārstāvji Andris Sausiņš, Ģirts Striebulis, Kaspars Šnepers, Zigmunds Urtāns, Brigita Bula, Jānis Alksnis, Marija Grušinska, Didzis Ķezberis, Oskars Pārpucis un Gints Caunītis.

Sabiedrības balsojumā mājaslapā "lielabalva.lv" visvairāk balsu - 6919 no 15 736 reģistrētajām - šogad saņēma "LNK Industries" projektu vadītājs Valdis Čerpakovkis.

Jau vēstīts, ka Būvindustrijas lielās balvas ceremoniju organizē Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar citām profesionālajām nevalstiskajām organizācijām.

"Būvindustrija meklē un novērtē godprātīgos profesionāļus, kuri ir kā pamatakmeņi un uz kuriem turas nozare. Būvniecībā sīkumu nav, tāpēc apbalvošanas ceremonijā tiek sumināti ne vien labākie speciālisti, bet arī tādi, kurus ikdienā pat neievērojam - tik profesionāli viņi strādā. Mēs ļoti bieži runājam par būvēm, paužam viedokli, nepatiku vai sajūsmu, taču tās visas radījis cilvēks. Pasūtītājs. Arhitekts. Konstruktors. Inženieris. Ražotājs. Piegādātājs," sacīja Straume.