foto: Mikus Kļaviņš
Pakrojas muižas kompleksā, Lietuvā, turpinās ziedu skulptūru festivāls
Sabiedrība
2019. gada 4. septembris, 05:30

Pakrojas muižas kompleksā, Lietuvā, turpinās ziedu skulptūru festivāls

Karlīna Timofejeva

Pakrojas muižas kompleksā, tikai nedaudz vairāk nekā stundas braucienā no Rīgas, norisinās Šekspīra sonetu iedvesmots, ziedu festivāls Sapnis vasaras naktī.

Vairāk nekā pusmiljons ziedu, 26 mākslinieki un vairāk nekā 150 ziedu šķirņu, 2–6 m augstas ziedu skulptūras, sonetus runājošs milzu ēzelis, mīlnieki, kas čukst mīlas vārdus, dažādas ziedu kompozīcijas – milzu sirdis, karalis, karaliene, pat kāzu gulta un laulību ceremoniju vieta, kā arī vēl citas skulptūras, kas rosina iejusties Šekspīra mīlas sonetu un romantikas pasaulē – tas viss aplūkojams ziedu festivālā Sapnis vasaras naktī.

Pakrojas muižā Lietuvā sācies “Sapnis vasaras naktī”

gallery icon
36

Festivāls, kas visas vasaras garumā pulcējis daudzus tūkstošus apmeklētāju no visas Eiropas, turpināsies arī septembrī – līdz pat pirmajām rudens salnām. Muižā tiek piedāvāta iespēja doties izjādēs, izbraukt ar senu spēkratu, aplūkot motormuzeju, moku istabu, pagaršot aptiekāres gatavotos uzlējumus, nobaudīt lietuviešu tradicionālās virtuves gardumus, kā arī doties ekskursijā pa muižas kompleksu, kurā iespējams nakšņot greznajos pēļos, veidot smaržas muižas smaržu darbnīcā, iemūžināt savu viesošanos senlaicīgā foto.
No piektdienas līdz svētdienai festivālā iespējams baudīt arī izrādes un koncertus, un plašu izklaides programmu visai ģimenei. Septembrī sestdienās un svētdienās ap pulksten 17 notiks ģitārmūzikas koncerti (tad, kad laikapstākļi būs tam labvēlīgi).

Festivālu jau apmeklējuši arī vairāki Latvijā populāri cilvēki, un, lūk, ko viņi par to saka:

Samanta Tīna, dziedātāja
“Man ļoti pārsteidza, ka nedaudz vairāk nekā simt kilometru jeb stundas brauciena attālumā no Rīgas atrodas tik kolosāla vieta! Muiža vispār ģeniāla – personāls un uzņemšana kolosāla. Par numuriņiem – katrs no tiem ir unikāls. Nakšņojot šajā muižā, bija sajūta, ka esmu nokļuvusi pāris gadsimtus senā pagātnē, un tas man ļoti patika! Šarms neaprakstāms. Festivālu iesaku apmeklēt ikvienam – jo tādas ziedu skulptūras nevar redzēt nekur, te tās ir ar visiem skulptūru elementiem, skaņām. Var braukt ar visu ģimeni, radiem, bērniem, un var pavadīt arī nedēļas nogali divvientulībā. Padomāts ir par visiem!”

Indra Salceviča, blogere
“Izskriet cauri siržu alejai, pārnakšņot baroneses numurā, iemūžināties uz papīra, izliet sveci, pagatavot parfīmu un vienkārši pavadīt lielisku nedēļas nogali Pakrojas muižas kompleksā. Visa nedēļas nogale vienos priekos un piedzīvojumos!”

foto: Pakrojas muižas arhīvs

Festivālu iesaka apmeklēt arī TV raidījumu vadītāja, 2 bērnu mamma un blogere Kristīne Virsnīte
“Biju daudz saskatījusies internetā, kā te izskatās, un atbraucām paši sasmaržoties ziedus, pagaršot gabaliņu Lietuvas un izgulēties mīkstos, baltos pēļos. Te valda Sapnis vasaras naktī – Šekspīrs un viņa radītie tēli, mūzika un vējā plīvojoši baldahīni, zied viss! Lietuvieši ir darītāji, šis ir lielākais atjaunotās muižas komplekss Baltijā, ziemā esot uzņēmuši 100 tūkstošus tūristu, kuri ieradās uz laternu festivālu, kas būs vēl greznāks arī šā gada novembrī un decembrī. Man ļoti patīk, ka muiža nav tikai muzejs, tajā drīkst pieskarties lietām, apsēsties dīvāniņā, ar bērniem šāda viesošanās kļūst daudz vienkāršāka, jo nav izmisīgi jāuzmana mazie trīsgadnieka pirkstiņi un jābaidās no uzraugošās muzeja kundzes acs. Te iespējams arī palikt pa nakti, brokastīs saēdoties pankūkas vairākām nedēļām uz priekšu. Labai ačiū Pakroju muižai!

foto: Mikus Kļaviņš

Ziedēšana un festivāls turpināsies līdz pirmajām rudens salnām. Vairāk informācijas pakruojo-dvaras.lt  un facebook.

Biļešu cenas: 6–16 EUR, darbdienās 8 EUR.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Pakrojas muižu