foto: LETA
Mazā Ģilde rudens sezonu uzsāks ar kamermūzikas koncertiem
Mazā ģilde.
Runā Rīga
2019. gada 28. augusts, 23:16

Mazā Ģilde rudens sezonu uzsāks ar kamermūzikas koncertiem

Jauns.lv

Pirmdien, 9. septembrī plkst. 19.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā Ģilde” notiks jaunās koncertsezonas pirmais kamermūzikas vakars “Tango čellam un vibrafonam”. Uz skatuves kopā muzicēs vibrafonists, Kremerata Baltica mūziķis Andrejs Puškarevs un čelliste Tatjana Rediko. Savukārt pāris nedēļu vēlāk, 1. oktobrī plkst. 19.00, savā pirmajā solo koncertā “Premiere” uz skatuves dēļiem kāps čelliste Dace Zālīte un koncertmeistars Mārtiņš Zilberts.

Mazās Ģildes īpašā aura, lieliskā akustika, vēsturisko telpu piemērotība kamermūzikas koncertu norisei bijusi par iedvesmu kamermūzikas koncertu tradīcijas turpināšanai arī jaunajā 2019./2020. gada koncertsezonā.

Sezonas atklāšanas koncertā 9. septembrī skanēs tango mūzika. Tāpat kā ļoti atšķirīgi partneri saplūst dejā vienā veselā, tā arī čells un vibrafons, pavisam dažādi pēc tembra un spēles tehnikas, kļūs par jaunu emocionālo kopību, daudzveidojot viens otra iespējas un veidojot neparastu, iepriekš neiepazītu skaņu paleti. Šo visu caurvīs tango raksturīgā kaislība un juteklīgā enerģija. Programmā skanēs Andreja Puškareva oriģinālmūzika un Astora Pjacollas darbi, kas aranžēti tieši Andreja Puškareva un Tatjanas Rediko duetam.

foto: Publicitātes foto

Rudens sezonas otrais kamermūzikas vakars “Premiere” 1. oktobrī būs čellistes Daces Zālītes pirmais solo koncerts. Koncertprogrammas pirmajā daļā mūziķi aicinās ieklausīties par klasiku kļuvušajos lielmeistaru Dmitrija Šostakoviča un Sergeja Prokofjeva opusos. Intriga saglabāsies līdz pat pēdējam koncerta brīdim, kad dueta izpildījumā pirmo reizi Latvijā izskanēs slavenā turku pianista un komponista  Fazila Saja  Sonāte čellam un klavierēm - “Četras pilsētas”. Savukārt “Vai dzirdi mani?...” ir pasaulē atzītā latviešu skaņraža Andra Dzenīša agrīnais opuss, kas piedzīvos savu pirmatskaņojumu Latvijā.
Pasākumus organizē RKTMC "Mazā Ģilde". Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tīklā.

foto: Publicitātes foto