foto: Valsts policija
Jūrā pazudušā mākslinieka Audera sieva: "Kaitotāji redzējuši baltu signālraķeti starp Kolku un Roņu salu"
Aigis Auders.
2019. gada 19. augusts, 15:08

Jūrā pazudušā mākslinieka Audera sieva: "Kaitotāji redzējuši baltu signālraķeti starp Kolku un Roņu salu"

Jauns.lv

Nu jau trešo dienu nav izdevies atrast rotu mākslinieku un pieredzējušu laivotāju Aigi Auderu, kurš piektdien ar kajaku devās no Kolkas uz Roņu salu. Meklēšanā iesaistīti gan cilvēki, gan suņi, gan armijas helikopters, taču pagaidām bez panākumiem. Audera sieva, mākslas zinātniece Ilona Audere, sociālajā tīklā "Facebook" publiskojusi jaunāko sev zināmo informāciju.

Sieviete vēsta: "Paldies visiem, kuri man zvana, raksta, dalās ar ziņu un piedāvā palīdzību! Cerība nav zudusi... Šodien tiek pārmeklēts Sāremas krasts no zemes puses - meklē cilvēki un apmācīti suņi. Esmu ļoti pateicīga cilvēkiem, kuri vakar ar savu privāto helikopteru pusi dienas iesaistījās meklēšanā, arī NBS rūpīgajam pilotam. Kaitotāji un serfotāji sestdienas vakarā starp Kolku un Roņu salu redzējuši baltu signālraķeti. Varbūt, ka tā bija no Aiga laivas. Kāpēc uz to neviens nav reaģējis? Ja kāds zina, kas tā par raķeti - to laidis kāds cits tāpat svētkos utt., pastāstiet mieram, kura nav," teikts paziņojumā.

Jau vēstījām, ka svētdienas vakarā pēc pl.20 NBS helikopters meklēšanas darbus pārtrauca. Taču Audera meklēšana notiek joprojām - pazudušā vīrieša radi lūdz cilvēkus, kuri atrodas jūras ūdeņos reģionā ap Sāremā, Kolku, Roņu salu vai izstaigā Kuresāres krastus, rūpīgi pētīt, vai nav ieraugāmas kādas detaļas, kas varētu liecināt par Aiga Audera atrašanās vietu.

Kā zināms, jau trešo dienu meklē 1960.gadā dzimušo Aigi Auderu, kurš piektdienas, 16.augusta, rītā ar jūras kajaku devās no Kolkas uz Roņu salu un pazuda bez vēsts. Vīrietis ar jūras kajaku no Kolkas startēja ap plkst.8, bet pēc plkst.11 ar viņu vairs nebija iespējams sazināties. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis bija plānojis doties ceļojumā no Kolkas uz Roņu salu un tālāk uz Abruka salu un Sāremā salu.

Auders ir rotu mākslinieks, taču ar laivošanu viņš aizrāvies jau vairākus gadus. Tuvinieki viņu sauc par pieredzējušu laivotāju. Aigis ir brālis leģendārajam ārstam un bijušajam veselības ministram Ārim Auderam.

Auders bija ģērbies pelēki melnas krāsas jakā, melnā glābšanas vestē, galvā viņam bija melna vai smilšu krāsas naģene ar piešūtu garu malu. Viņa kajaks ir četrus metrus garš zaļganpelēkā krāsā ar dažādu krāsu uzlīmēm.