foto: Publicitātes foto
Pasaulslavenais čellists Miša Maiskis viesosies festivālā “Rīga Jūrmala” ar diviem koncertiem
Kultūra
2019. gada 14. augusts, 14:35

Pasaulslavenais čellists Miša Maiskis viesosies festivālā “Rīga Jūrmala” ar diviem koncertiem

Jauns.lv

16. un 18. augustā ar diviem koncertiem Dzintaru koncertzālē viesosies pasaulslavenais čellists, bijušais rīdzinieks Miša Maiskis. 16. augustā viņš sniegs kamermūzikas koncertu ar savu meitu, pianisti Liliju Maiski, bet 18. augustā ar Krievijas Nacionālo orķestri un diriģentu Mihaili Pļetņovu atskaņos Sensānsa koncertu čellam ar orķestri. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sadarbībā ar "Amber Beverage Group" aicina uz īpašu tikšanos ar mākslinieku: piektdien, pēc 16. augusta koncerta īpašajā viesu zonā Dzintaru koncertzālē visi festivāla draugi un Miša Maiska talanta cienītāji tiks aicināti uz tikšanos ar mākslinieku, lai saņemtu mākslinieka autogrāfu un uzdotu sev interesējošos jautājumus.

“Esam priecīgi būt par festivāla atbalstītāju un oficiālo dzērienu partneri. Esam gandarīti, ka ar Amber atbalstu Rīgā dzimušā, leģendārā čellista Miša Maiska lielākie talanta cienītāji varēs tikties ar mākslinieku, baudīt patīkamas sarunas un gardus dzērienus,” komentē Pāvels Fiļipovs, "Amber Beverage Group" pārstāvis. 

Čellists Miša Maiskis (1948) dzimis Rīgā, te arī sācis mācīties čellu Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā. Maskavas konservatorijā viņš skolojies pie Mstislava Rostropoviča un Gregora Pjatigorska. Pēc emigrēšanas uz Izraēlu 1973. gadā Mišas Maiska karjeras ceļi veduši viņu uz Londonu, Parīzi, Berlīni, Vīni, Ņujorku, Tokiju un neskaitāmi daudziem citiem nozīmīgiem mūzikas dzīves centriem. Miša Maiskis – pasaules līmeņa mūziķis – uzstājas visos nozīmīgākajos starptautiskajos festivālos, ir sadarbojies ar Leonardu Bernsteinu, Šarlu Dituā, Karlo Mariju Džulīni, Valēriju Gergijevu, Lorinu Māzelu, Zubinu Metu, Džeimsu Levainu, Džuzepi Sinopoli, Danielu Barenboimu un citiem diriģēšanas grandiem. Viņa partneri kamermūzikas programmās bijuši Marta Argeriča, Jevgeņijs Kisins, Ichaks Perlmans, Radu Lupu, Jurijs Bašmets, Džošua Bells, Žanīne Jansena, Gidons Krēmers, Julians Rahlins, Vadims Repins un daudzi citi.

Būdams „Deutsche Grammophon” mākslinieks, viņš 30 sadarbības gados ir ieskaņojis vairāk nekā 35 albumus ar pasaules vadošajiem orķestriem – Vīnes filharmonisko orķestri, Berlīnes filharmonisko orķestri, Londonas simfonisko orķestri, Izraēlas filharmonisko orķestri, Parīzes orķestri un daudziem citiem. Šie ieskaņojumi ieguvuši plašu balvu klāstu – no „ECHO Klassik” līdz „Diapason d’or” un „Grammy” nominācijām. Viņa jaunākais, 2018. gada augustā izdotais albums “Adagietto” ir ļoti personisks, jo ieskaņots kopā ar meitu - pianisti Liliju Maisku, un tajā iekļauti arī koncertieraksti, kuros muzicēts kopā ar Martu Argeriču, Žanīni Jansenu, Julianu Rahlinu un Mišas Maiska dēlu Sašu. Šajā albumā īstenojies arī kāds Mišas Maiska sapnis – viņš viens pats ir ieskaņojis pilnīgi visus ieraksta celiņus Mālera 5. simfonijas “Adagietto”, izņemot vienīgi arfas partiju.

16. augustā Miša Maiskis muzicēs ar meitu pianisti Liliju Maisku – izcilu kamermūzikas ingerpreti. Starp L. Maiskas skatuves partneriem ir Julians Rahlins, Žanīna Jansena, Reno Kapisons, Maksims Risanovs, Marta Argeriča, Boriss Brovcins un daudzi citi. Pianisti pie sevis aicina lielākie festivāli – Verbjē, Edingurgas, Florences, Pekinas, Gštādes, Šlēzvigas-Holšteinas, Dubrovniku un Berlīnes festivāli.

Par mūzikas festivālu "Rīga Jūrmala"

Šā gada vasarā Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls "Rīga Jūrmala" (RJMF), kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Suzanna Melki, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicēs pirmo reizi. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Festivāla atklāšanas sezona aptvers četras nedēļas nogales, sākot no 19. jūlija līdz 1. septembrim, koncertiem norisinoties Latvijas Nacionālajā Operā un Dzintaru koncertzālē.

Vairāk par RJMF 2019: www.riga-jurmala.com.

Par "Amber Beverage Group"

"Amber Beverage Group" ir starptautiska alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas kompānija, kas darbojas globālā mērogā no tās galvenās biroja mītnes Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Lielbritānijā, Austrālijā un Baltijā - tās vēsturiskajā mājvietā. "Amber Beverage Group" ir mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" atbalstītājs un oficiālais dzērienu partneris. Festivāla laikā apmeklētāji varēs baudīt gan leģendārā zīmola “Riga Black Balsam”, kas ir viens no senākajiem bitter zīmoliem pasaulē, kokteiļus, gan pirmo Latvijā radīto premium džinu “Cross Keys Gin”, kā arī augstākās kvalitātes dzirkstošais vīnu “Rīgas Prestige Cuvée”.