Slepkava, kurš Mīlgrāvī pa ielu vilcis paklājā ietītu līķi, jau "atsēdējis" 20 gadus un traģiskajā naktī svinējis meitas piedzimšanu
Slepkavam izdevies paklājā ietīto līķi izvilkt cauri pagalmam, kur viņu uz ielas pamanījis aculiecinieks
112
2019. gada 13. augusts, 08:44

Slepkava, kurš Mīlgrāvī pa ielu vilcis paklājā ietītu līķi, jau "atsēdējis" 20 gadus un traģiskajā naktī svinējis meitas piedzimšanu

LNT, Degpunktā

Naktī no sestdienas uz svētdienu, īsi pēc plkst. 2.00, kāds galvaspilsētas iedzīvotājs, kurš tobrīd bija ceļā uz “copi”, braucot ar auto pa Ezera ielu, ieraudzījis vīrieti, kura uzvedība likusi nekavējoties izsaukt likumsargus, ziņo LNT raidījums "Degpunktā".

Aculiecinieks redzējis, kā vīrietis velk pa zemi paklāju. Sākumā nav bijis skaidrs, vai tajā ietīts cilvēka ķermeni vai mantas. Vīrietis nekavējoties piezvanījis policistiem, bet pats apturējis auto pie vīrieša ar paklāju. Vainīgais steigšus meties bēgt, bet aculiecinieks, atsedzot paklāju, ieraudzījis, ka tajā ievīstīts cilvēka līķis.

Par lielu pārsteigumu policistiem, aculiecinieks, par spīti nule pieredzētajam, nav apjucis, bet gan devies pa pēdām aizbēgušajam un ziņojis policistiem par viņa tālākajiem ceļiem. Tieši aculiecinieka palīdzība bijusi izšķiroša, lai jau Mangaļos aizdomīgo tipiņu saslēgtu roku dzelžos.

Aizturētais ir 1978. gadā dzimis vīrietis, kas jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem, un ieslodzījumā jau pavadījis 20 gadus.

Slepkavam izdevies paklājā ietīto līķi izvilkt cauri pagalmam, kur viņu uz ielas pamanījis aculiecinieks

Uz vietu, kur varmāka pametis paklājā ietīto līķi, nosūtīti eksperti, kuri secinājuši, ka vīrietis miris no naža dūriena kājā un, visticamāk, laikus nesaņemot palīdzību, noasiņojis. Savukārt pats aizdomās turētais nonācis iecirknī, kur, aprunājoties ar kriminālpolicistiem, nolēmis vaļsirdīgi atzīties izdarītajā.

Kā likumsargiem atklājis slepkava, dienu iepriekš viņam piedzimusi meitiņa, tāpēc vīrietis nolēmis nosvinēt šo notikumu ar draugu, lietojot alkoholiskos dzērienus. Starp abiem izcēlies strīds, kā rezultātā izdarīta slepkavība. Vainīgais ir aizturēts, un policija pateicas lieciniekam, kurš sazinājās ar likumsargiem.

Savukārt Ezera ielā it visi ir dzirdējuši par slepkavību kaimiņos. Tā notikusi kādas daudzbērnu māmiņas dzīvoklī, kamēr pati mitekļa saimniece atradusies dzemdību namā.

“Viņš ir ”sēdējis”, tikai pavisam nesen atbrīvots. Viņš ”sēdēja” par slepkavību, un tagad viņu atkal ietupinās par to pašu. Viņu noķēra,” stāsta vietējā iedzīvotāja Liene.

Sieviete piekrīt arī parādīt ceļu, pa kuru vilkts nogalinātais. Slepkavība notikusi otrā stāva dzīvoklī, tad mirušais ietīts paklājā un novilkts pa kāpnēm. Varmāka mirušo paspējis izvilkt cauri pagalmam, tad cauri vārtrūmei un uz ielas, kur to jau pārsteidzis aculiecinieks.

“Tas notika naktī. Es dzirdēju, kā trīs reizes brauca policisti, skraidīja eksperti. Tajā dzīvoklī vēl joprojām ir daudz asiņu virtuvē,” stāsta vietējā iedzīvotāja. Vīrietis tik tikko esot iznācis no cietuma.

Kā ziņo raidījums "Degpunktā", ja tiesa būs īpaši vēlīga, varmāka brīvībā varētu atgriezties uz nule piedzimušās meitas pirmo skolas dienu, savukārt gadījumā, ja tiesa tomēr lems, ka vīrietim pienākas maksimālais sods, viņš brīvībā varēs atgriezties 2039. gadā, lai nosvinētu savu 61. dzimšanas dienu.