foto: Ieva Čīka/LETA, Paula Čurkste/LETA
Kariņš atzīst, ka nevēlas redzēt Parādnieku SIF padomes vadītāja amatā
"Es neuzskatu, ka Parādniekam būtu jāvada SIF padome. Es pat to nevēlos. Lai būtu pilnīga skaidrība, man būtu aicinājums Parādniekam, lai viņš pasaka, ka viņš nepretendēs uz SIF padomes vadītāja amatu," pauda Kariņš.
Politika
2019. gada 12. augusts, 20:55

Kariņš atzīst, ka nevēlas redzēt Parādnieku SIF padomes vadītāja amatā

Jauns.lv / LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicina savu pārstāvi Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) padomē Imantu Parādnieku (VL-TB/LNNK) nepretendēt uz fonda padomes vadītāja amatu, turpretī Parādnieks uzskata, ka to izlems SIF padomes locekļi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmdien pēc valdības koalīcijas sadarbības padomes sēdes Kariņš skaidroja, ka viņš Parādnieku virzījis darbam SIF padomē kā premjera pārstāvi, jo to paredz nesen spēkā stājušās izmaiņas SIF likumā.

Vienlaikus Ministru prezidents uzsvēra, ka viņam nekad nav bijis uzstādījums, ka Parādniekam būtu jākļūst par SIF padomes vadītāju.

"Es neuzskatu, ka Parādniekam būtu jāvada SIF padome. Es pat to nevēlos. Lai būtu pilnīga skaidrība, man būtu aicinājums Parādniekam, lai viņš pasaka, ka viņš nepretendēs uz SIF padomes vadītāja amatu," pauda Kariņš.

Savukārt Parādnieks norādīja, ka viņš sevi nevirzīs SIF padomes vadītāja amatam, tomēr uzsvēra, ka lēmumu par fonda padomes vadītāju pieņems SIF padome.

Vaicāts, vai viņš vēlētos vadīt SIF padomi, Parādnieks norādīja, ka viņam ir skaidrs redzējums par to, kas SIF būtu darāms.

"Fonda potenciāls ne tuvu netiek izmantots, vēl sliktāk - SIF administratīvie resursi ir būtiski lielāki, nekā līdzīgos fondos. Pēc iespējas vairāk SIF programmu vajadzētu uzticēt veikt pašām nevalstiskajām organizācijām (NVO), jo tās var sasniegt labākos un precīzākos mērķus. SIF vienmēr ir strādājis pēc principa - apgūt naudu. Tas ir jāpārtrauc un vairāk līdzekļu jānovirza tieši NVO. Es aicinu sanākt uz SIF padomes sēdi un spriest par to, kā labāk sasniegt rezultātus," uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, SIF likuma grozījumos, kas stājās spēkā šā gada 23.jūlijā, noteikts, ka padomes sastāvā vairs nav plānošanas reģionu pārstāvju, un tas nozīmē, ka padome palikusi arī bez priekšsēdētāja, jo iepriekš šo amatu ieņēma Zemgales plānošanas reģiona attīstības padomes pārstāvis, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

Tāpat grozījumi noteica, ka padomē premjera vietā strādās viņa pārstāvis, nevis pats Ministru prezidents. Premjers Kariņš šim amatam izvirzījis savu padomnieku demogrāfijas jautājumos Imantu Parādnieku (VL-TB/LNNK).

Savukārt Parādnieks iepriekš pastāstīja, ka pretendēs uz padomes vadītāja amatu, cerot padarīt fonda darbu efektīvāku un caurspīdīgāku. Reaģējot uz Parādnieka teikto, SIF padomē pārstāvētās nevalstiskās organizācijas nolēmušas virzīt savus kandidātus SIF priekšsēdētāja amatam.

Saskaņā ar likumu, SIF padome pašlaik sastāv no premjera pārstāvja, pieciem konkrētu jomu ministriem un pieciem nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Lēmumi tiek pieņemti ar vismaz septiņām balsīm no 11.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās