foto: Evija Trifanova/LETA
Apjukums un asaras: vienu pašu pusaudzi Rīgā aizdzen no lidostas vārtiem, jo rokas bagāža izrādās par smagu
Pārsniegtais somas svars bijis vien 3, bet noteikumi esot noteikumi, saka "airBaltic".
Sabiedrība
2019. gada 9. augusts, 06:11

Apjukums un asaras: vienu pašu pusaudzi Rīgā aizdzen no lidostas vārtiem, jo rokas bagāža izrādās par smagu

Jauns.lv

Kādai pusaudzei gadījies “izbaudīt”, ko nozīmē lidsabiedrības pārstāvju ārkārtīgi stingrā pieturēšanās pie noteikumiem, kuri diktē rokas bagāžas gabarītus. Meitene, kura bijusi sajūsmā par gaidāmo lidojumu uz Parīzi, palikusi lidostā, jo viņas līdzi ņemamā soma bijusi smagāka nekā pieļaujams. Norma esot pārsniegta par 3 kilogramiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Augusts manai meitai iesācies ar asarām, stresu un vienaldzīgu attieksmi pret pusaudzi,” portālā “Facebook” raksta meitenes māte Ilona. Viņa atstāsta, ka meita laicīgi ieradusies lidostā un gaidījusi “airBaltic” lidojuma reģistru. Aptuveni 15-20 minūtes pirms pacelšanās esot svērti koferi, kurus pasažieri iecerējuši ņemt lidmašīnas salonā.

“Manas meitas koferis, kā izrādās, pārsniedza atļauto svaru par 3 kilogramiem. Mājās koferi nosvērām, bet man gribējās aizsūtīt vecākajai meitai maizi un “Serenādes” konfektes. Tās ieliku klāt pašās beigās, mana vaina,” atzīst Ilona, taču piebilst, ka ir neizpratnē par to, kā uz šo situāciju noreaģējis atbildīgais personāls.

“Vai nu maksā, vai met lieko ārā,”

“Kofera svērējs teica – vai nu maksā, vai met lieko ārā. Pusaudzis bija tik ļoti apstulbis, ka sāka raudāt un gāja uz tualeti domāt, ko mest laukā. Un, protams, zvanīja man. [...] Es ieteicu vilkt mugurā smagāko un likt kabatās, ko var. Bet lielākais jautājums, nesaprašana ir par to, ka redzot bērna stāvokli, neviens pat mikrofonā neaicināja bērnu, lai nāk atpakaļ!” stāsta māte.

Kad meitene iznākusi no tualetes, konkrētie vārti jau bijuši aizslēgti un lidojumu sanācis nokavēt.

“Neviens pat neiedomājās par bērnu, pusaudzi, kur viņš ir palicis! Vai liekā svara 3 kilogramu dēļ tu esi vairs nevajadzīgs “airBaltic” klients? [...] Tikai divi cilvēki, pēc tam, kad meita stāvēja aiz aizvērtām durvīm un raudāja, pienāca klāt un pajautāja – kas noticis? Jauka lidostas darbiniece iedeva padzerties ūdeni un nogādāja līdz “airBaltic” kasēm. Bet kasēs pateica – pati esi vainīga. [...] Man tā sāpēja sirds, skatoties uz manu raudošo, salauzto bērnu. Šodien jau domāju, kas notiktu tad, ja mana meita būtu paģībusi tualetē, vai vēl trakāk! Visiem viss vienalga, lai tik nauda nāk!” sociālajos tīklos niknojas Ilona.

Lidsabiedrība esot nākusi pretī

Jauns.lv vērsās pie lidsabiedrības “airBaltic”, lai noskaidrotu, kā uz notikušo un mātes sašutumu par kompānijas darbiniekiem raugās tās pārstāvji.

“Aviācijas nozarē lidsabiedrības nosaka atļautās rokas bagāžas vienības izmēra un svara ierobežojumus, rūpējoties par to, lai lidmašīnas salonā katram pasažierim pietiktu vietas viņa bagāžai. Lai sekotu līdzi noteikumu ievērošanai, “airBaltic” atbilstoši standarta procedūrām mēdz pārbaudīt pasažieru rokas bagāžu vienību atbilstību ierobežojumiem. Darbinieki, kas veic somu pārbaudes, rīkojas saskaņā ar šiem noteikumiem,” rakstiskā atbildē skaidroja “airBaltic” Korporatīvās komunikācijas nodaļā.

“Konkrētajā gadījumā, lai arī pasažieres iegādātā biļete neparedzēja iespēju veikt rezervācijas maiņu, izrādot uzņēmuma pretimnākšanu, jau nākamā dienā tā tika veikta, pasažierei dodoties uz savu iecerēto galamērķi,” teikts lidsabiedrības atbildē.

“airBaltic” skaidro, ka kompānijas lidojumos bez maksas ir atļauts pārvadāt vienu rokas bagāžas vienību (55x40x23 cm) un vienu personīgo mantu (30x40x10 cm) ar maksimālo kopējo svaru – 8 kg.

Par personīgajām mantām ir uzskatāma rokassoma, klēpjdatora soma, fotoaparāta soma, beznodokļu zonas iepirkumu maisiņš un lietussargs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šī informācija ir pieejama pasažieriem gan biļešu iegādes laikā, gan ierodoties lidostā. Rokas bagāžas svaru ikviens pasažieris var pārbaudīt pie reģistrācijas zāles galdiem.

Tāpat, “airBaltic” piedāvājot arī jaunu un ērtu papildu pakalpojumu, kas sniedz iespēju pasažieriem bezmaksas rokas bagāžai pievienot papildu četru kilogramu svaru, par cenu sākot no 9,99 eiro. Izmantojot šo iespēju, kopējais pieļaujamais rokas bagāžas svars var sasniegt 12 kilogramus.