Sabiedrības integrācijas fonda padomē darbosies Parādnieks, nevis Hosams Abu Meri
foto: LETA
Premjeru Sabiedrības integrācijas fonda padomē pārstāves viņa padomnieks Parādnieks.
Politika
2019. gada 5. augustā, 18:24

Sabiedrības integrācijas fonda padomē darbosies Parādnieks, nevis Hosams Abu Meri

Jauns.lv / LETA

Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) padomē pārstāvēs viņa padomnieks demogrāfijas jautājumos Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), nevis ārštata padomnieks sabiedrības integrācijas jautājumos Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrības integrācijas fonda padomē darbosies Pa...

Šovasar pēc iepriekšējā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ieteikuma, Saeima veica labojumus otrreizējai caurlūkošanai atgrieztajā SIF likumā, nosakot, ka padomē premjera vietā strādās viņa pārstāvis, nevis Ministru prezidents.

Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs stāstīja, ka Abu Meri ir Ministru prezidenta ārštata padomnieks, kas pienākumus pilda sabiedriskā kārtā, bet ikdienā strādā ārsta profesijā, turklāt ārpus šiem pienākumiem darbojas arī vairākās sabiedriskās padomēs, kā arī nesen ir kļuvis par Libānas goda konsulu Latvijā.

"Ņemot vērā šos apstākļus, Abu Meri nevarēja savietot esošos pienākumus ar darbu SIF padomē, līdz ar to par premjera pārstāvi šajā padomē ir nozīmēts Kariņa štata padomnieks Parādnieks, kuram ir ilgstoša pieredze darbā ar nevalstisko sektoru. Parādnieks ir apliecinājis, ka cieši sadarbosies ar Abu Meri, kurš iespēju robežās arī piedalīsies SIF padomes sēdēs," atzina Sabajevs.

Kopš šā gada 23.jūlija SIF padomi vada Zemgales plānošanas reģiona attīstības padomes pārstāvis, Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

Tāpat padomē darbojas pieci ministri - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) un kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK). Ministru prezidenta pārstāvis SIF padomē ir Parādnieks.

SIF padomē arī darbojas biedrības "Veselības un sociālais serviss "Artemīda"" valdes priekšsēdētāja Jolanta Eihentāle, biedrības "Eiropas Latviešu apvienība" pārstāvis Latvijā Rinalds Gulbis, biedrības "Kim?" izpilddirektore Laima Ruduša, biedrības "Kurzemes NVO atbalsta centrs" valdes priekšsēdētāja Inese Siliņa un biedrības "Izglītības iniciatīvu centrs" direktore Daiga Zaķe.

SIF mērķis ir finansiāli atbalstīt un veicināt sabiedrības integrāciju. Fonds atbalsta arī publiskā un nevalstiskā sektora attīstības programmu un projektu īstenošanu. SIF lēmumus pieņem padome.

SIF īsteno vairākas programmas tostarp "Latviešu valodas apguve remigrantiem un viņu ģimenes locekļiem", "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā", "Atbalsts diasporas un Latvijas bērnu kopējām nometnēm", "NVO fonds" u.c.