foto: Rīgas dome
Rīgas pašvaldības policijas komanda dosies uz sporta spēlēm Ķīnā
Runā Rīga
2019. gada 1. augusts, 22:02

Rīgas pašvaldības policijas komanda dosies uz sporta spēlēm Ķīnā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Jau astoto gadu Rīgas pašvaldības apvienotā policijas komanda sevi izaicinās dažādās disciplīnās un godam pārstāvēs Rīgu 18. Pasaules policistu un ugunsdzēsēju sporta spēlēs, kas šogad norisināsies Ķīnā, Chendu pilsētā no 8. līdz 20. augustam, ziņo Rīgas dome.

Pirms došanās uz sporta spēlēm, ceturtdien, 1. augustā, komanda tikās ar Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētāju Daini Turlo. Ceļa vārdus teica arī Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass.

Rīgas policijas komanda spēlēs plāno piedalīties 17 dalībnieku sastāvā. To pārstāvēs Toms Celmiņš, Guntis Vanags, Guntis Dūda, Mārtiņš Dzērve, Intars Ķimenītis, Juris Dzērve, Ieva Lapše, Sanita Pastare, Armīns Fjodorovs, Linda Celmiņa, Voldemārs Ļaudāms, Normunds Jurāns, Igors Podčeredņečenko un Alfrēds Rozentāls. Rīgas Brīvostas pārvaldes Ostas policiju pārstāvēs Raimonds Vaikulis, Edijs Neilands un Rolands Brenčs.

foto: Rīgas dome

Rīgas policijas sporta komanda piedalīsies trīs komandu sporta veidos - basketbols formātā 3 pret 3, formātā 5 pret 5 (klasiskais basketbols) un stenda airēšana,  kā arī 11 individuālajos sporta veidos.

Juris Lūkass bija gandarīts, ka šogad komandā ir jau trīs daiļā dzimuma pārstāves: “Mūsu čempionei Lindai Celmiņai ir pievienojušās Ieva Lapše un Sanita Pastare. Ieva Lapše pārstāvēs Latviju peldēšanā vairākās disciplīnās gan āra, gan baseina peldējumos. Pagājušajā gadā simtgades peldējumā Ieva ir veikusi 104 kilometrus pārpeldot Rīgas jūras līci no Kolas līdz Ainažiem, tādēļ paredzētie 3,2 km viņai liksies kā sprinta distance. Savukārt Sanita metīs šķēpu un grūdīs lodi.” Tāpat Rīgas komanda šogad pirmo reizi piedalīsies boksā, kurā sevi pierādīs Armīns Fjodorovs.

foto: Rīgas dome

Pasaules policistu un ugunsdzēsēju sporta spēlēs piedalīsies apmēram12 tūkstoši sportistu no 70 valstīm, spēles ir īpaši prestižas tieši konkrēto profesiju pārstāvju vidū.

Pasaulslavenais asa sižeta filmu aktieris Džekijs Čans (Jackie Chan) ir kļuvis par šo sporta spēļu vēstnieku un nosūta sportistiem savu sveicienu.

Pasaules policistu un ugunsdzēsēju sporta spēļu oficiālā lapa ar informāciju meklējama šeit.