foto: LETA
Požarnovam neērtais Baldones mērs Audzers tomēr saglabā amatu
Andrejs Požarnovs (attēlā) rosināja Audzera gāšanu, taču tas nav noticis.
Novadu ziņas
2019. gada 27. jūnijs, 22:05

Požarnovam neērtais Baldones mērs Audzers tomēr saglabā amatu

Jauns.lv / LETA

Baldones domes mēram Raimondam Audzeram (VL-TB/LNNK, V) izdevies izturēt opozīcijas rosināto neuzticības balsojumu un saglabāt amatu, apliecināja opozīcijas deputāts Andrejs Požarnovs (GKML).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Požarnovs tika rosinājis izteikt Audzeram neuzticību un viņu atbalstīja vēl četri deputāti no "Gods kalpot mūsu Latvijai", Latvijas Zaļās partijas (LZP) un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kas vēlēšanās startēja vienā sarakstā ar mēru pārstāvošo "Vienotību".

Pēc domnieku teiktā, šādā veidā viņi izsaka "iebildumus par domes priekšsēdētāja melošanu un informācijas slēpšanu būtiskos jautājumos, kā rezultātā dome ir pieņēmusi lēmumus par vairāku graustu pārņemšanu no valsts, kuru paredzamie rekonstrukcijas izdevumi ir salīdzināmi ar divu gadu pašvaldības budžetu".

Požarnovs norādīja, ka Audzera palikšanu amatā atbalstīja astoņi koalīcijas deputāti un opozīcijas paustā argumentācija uz viņiem nav iedarbojusies. Pats Audzers uz opozīcijas pārmetumiem īsti neesot atbildējis. "Šodien tika skatīts arī pašvaldības pērnā gada pārskats un mērs uzskaitīja tikai paveiktos darbus, bet uz konkrētiem pārmetumiem atbildēja izvairīgi," sacīja deputāts.

Pēc viņa teiktā, tas nozīmē, ka pašvaldība turpinās strādāt līdzšinējā stilā, proti, opozīcijai netikšot sniegta informācija un mērs turpinās vienpersoniski veikt labojumus dokumentos. "Jautājums tikai, kā tas atsauksies uz domes budžetu un attīstību," teica Požarnovs.

Kā ziņots, Baldones domes opozīcija apgalvo, ka pagājušajā gadā tieši Audzera "vainas dēļ netika apgūti Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļi ceļu remontiem, kurus šogad ir nolemts aizstāt ar pašvaldības aizņēmumu Valsts kasē". Rezultātā ir paredzams ievērojams pašvaldības kredītsaistību pieaugums. Audzers tiek vainots arī pašvaldības iesaistīšanā nevajadzīgās tiesvedības ar atlaistajiem darbiniekiem personisku antipātiju dēļ un pašvaldības līdzekļu izšķērdēšanā, apmaksājot dārgus juridiskos pakalpojumus.

Pats Audzers gan noraida opozicionāru pārmetumus par graustu pārņemšanu, jo pansionāta ēka, ko pašvaldība pārņems no Labklājības ministrijas (LM), ir apsekota un nav atzīta par graustu.

"Ēka ir 6000 kvadrātmetrus plaša, un tajā nepieciešami uzlabojumi, bet tā nav grausts. [Violas] Āboltiņas (LZP) kundze, kura grib kļūt par domes priekšsēdētāju, piedāvājums būvēt jaunu ēku ir utopija," komentēja Audzers, skaidrojot, ka no valsts pārņemtajā īpašumā varētu izvietot sociālās aprūpes centru, sociālos dzīvokļus, atvēlēt telpas interešu izglītības nodarbībām, rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanai un citiem mērķiem. Savukārt uz pašreizējām pašvaldības aprūpes centra telpām varētu pārcelt bibliotēku. Centrā pēc pārvietošanos uz jaunajām telpām varētu arī attīstīt jaunus pakalpojumus, stāstīja mērs.

Pēc Audzera teiktā, patiesībai neatbilst arī apgalvojums par ES finanšu neapgūšanu, jo ceļu būvē bijis tehnoloģiskais pārtraukums, pašlaik darbi turpinās, bet rudenī pašvaldība atgūs projektā ieguldītos līdzekļus.

Domes priekšsēdētājs uzskata, ka savus pienākumus pildījis godprātīgi, kā novada patriots. Kā vienu no iespējamiem iemesliem opozīcijas rīcībai viņš min trīs deputātu zaudējumu tiesā, kur domnieki vērsušies, jo vēlējušies strādāt divās, nevis vienā domes komitejā. Tāpat, iespējams, opozīcija "redz, ka novads enerģiski virzās uz priekšu, un tāds bija arī man mērķis vēlēšanās, negribēju, lai varu pārņem tumšie spēki", pauda Audzers.

Pēc viņa teiktā, pērno gadu novada pašvaldība noslēdza ar 800 000 eiro pārpalikumu, paužot, ka citas domes vadības gadījumā šie līdzekļi, iespējams, tiktu "izsaimniekoti".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēc aizvadītajām pašvaldību vēlēšanām Baldones novada domes vadībā izmaiņas notikušas vairākkārt, un amatā iecelts gan jauns domes priekšsēdētājs, gan vietnieki. Pašreizējais novada mērs Audzers amatā ievēlēts, pateicoties koalīcijas līgumam, ko parakstīja "Vienotība", GKML un LZP, tam pievienojies arī no Reģionu alianses ievēlētajam deputātam Edgaram Brigmanim.