foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez Tabu"
Mednieka sašautās sievietes māte bijusi lieciniece traģiskajiem Līgo vakara notikumiem: "Tas nebija Māris, es nezinu, kas pār viņu valdīja"
Cietušās sievietes māte Staņislava
112
2019. gada 26. jūnijs, 20:52

Mednieka sašautās sievietes māte bijusi lieciniece traģiskajiem Līgo vakara notikumiem: "Tas nebija Māris, es nezinu, kas pār viņu valdīja"

Bez Tabu, TV3

Līgosvētku vakarā notikusī traģēdija, kad Cīravas pagastā kāds vīrietis sašāvis savu dzīvesbiedri un pēc tam izdarījis pašnāvību, pāršalkusi teju visu Latviju. Raidījums "Bez Tabu" atklājis sīkākas detaļas par nelaimi, viesojoties pie sašautās sievietes mātes, kura bijusi aculieciniece šaušalīgajiem notikumiem.

"Bez Tabu" vēsta, ka sašautā sieviete bijusi 37 gadus vecā grāmatvede Inga. Viņa ar diviem bērniem un civilvīru Māri mitinājusies dzīvoklī Cīravā. Māris bijis 16 gadus vecāks par Ingu. Abiem bijis kopīgs dēls.

Kā raidījumam stāsta kāda vietējā pārdevēja, Līgosvētkos abi sastrīdējušies, un Inga likusi Mārim savākt mantas un iet prom. Vīrietis tā arī darījis, bet Inga tikmēr aizbēgusi pie mammas uz māju tālākā lauku nostūrī.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez Tabu"

Raidījums mājā, pie kuras risinājušies liktenīgie notikumi, sastapis Ingas māti Staņislavu, kura stāsta, ka pāris gatavojies Līgo svētkiem, turklāt Staņislava uzsver, ka Māris nav aizrāvies ar alkoholiskajiem dzērieniem. Kā stāsta cietušās māte, viņa par sākotnējo konfliktu meitas dzīvoklī neko nav zinājusi, jo abi ieradušies pie viņas kopā, turklāt nekas neesot liecinājis par kādām nesaskaņām.

Vienā acumirklī Māris saniknojies un aizbraucis, tomēr pēc brīža atgriezies jau ar savu medību ieroci rokās. Ingas māte apstiprina, ka Māris mājā ielauzies ar vienu mērķi - nošaut savu dzīvesbiedri. Staņislava baidījusies arī par savu dzīvību.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez Tabu"
Cietušās sievietes māte Staņislava

Māris izvilcis Ingu laukā un raidījis viņas virzienā lodes, bet vēlāk pavērsis ieroci pret sevi. "Es izskrēju ārā un skatos, ka Māris guļ, es teicu "Māri, ko tu te guli? Kas par lietu, celies augšā!"" stāsta Staņislava. Pieejot tuvāk sieviete pamanījusi, ka vīrieša galva ir asinīs, bet viņš pats - nekustīgs.

Tāpat Staņislava atklāj, ka atbraukušie mediķi sākumā nav gājuši klāt smagi asiņojošajai Ingai, jo baidījušies par savu drošību. "Es teicu, ka viņš guļ, ko jūs baidāties. Viņi stāvēja pagriezienā un nebrauca klāt. Meitene kliedza, es pieskrēju, teicu, lai mudīgi brauc glābt meitu, bet, kad piegāju pie viņiem klāt, viņi teica "ko jūs gribat, lai mūs arī nošauj?"" notikušo atceras Staņislava.

Pārliecinājušies, ka bīstamais vīrietis tiešām nekustas, mediķi snieguši palīdzību Ingai, kura bija zaudējusi jau lielu daudzumu asiņu.

Kā  raidījumam stāsta Ingas māte, sieviete sašauta plecā un sānos. 

Liepājas policijas iecirkņa priekšnieks Ingus Ukstiņš apstiprina, ka sieviete no gūtajiem ievainojumiem pašreiz ārstējas slimnīcā, bet vīrietis notikuma vietā nošāvies. Policija pašreiz izmeklē notikušo.

Vēl Staņislava "Bez Tabu" atklāj, ka pirms notikušā Māris bieži sūdzējies par stipri sāpošu galvu un sirdi. Sieviete ir šokā par notikušo: "Tas nebija Māris. Es nezinu, kas viņu vadīja. Viņam bija tāda seja.. tādas acis. Tas nebija viņš."

Jauns.lv jau vēstīja, ka Aizputes novada Aizputes pagastā kāds vīrietis sašāvis savu dzīvesbiedri un pēc tam pats izdarījis pašnāvību, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. Policijas vadītājs zināja teikt, ka 1966.gadā dzimušais vīrietis bija mednieks. Viņš uz savu 1982.gadā dzimušo civilsievu raidīja divus šāvienus.