foto: Evija Trifanova/LETA
Lemberga krimināllietas tiesvedību finiša taisnē negaidīti pamet viens no advokātiem
Ventspils mērs Aivars Lembergs un advokāts Raimonds Krastiņš.
Sabiedrība
2019. gada 25. jūnijs, 21:20

Lemberga krimināllietas tiesvedību finiša taisnē negaidīti pamet viens no advokātiem

Jauns.lv / LETA

Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietas tiesvedību finiša taisnē pametis viens no advokātiem Raimonds Krastiņš, kas var paildzināt lietas iztiesāšanu, vēsta Latvijas Televīzija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krastiņš šodien negaidīti paziņojis par advokāta darbības apturēšanu. Lembergam šajā lietā vēl paliek divi advokāti, tomēr politiķis paziņojis, ka viņi nevarot uzņemties trešā advokāta pienākumus, jo katrs atbildot par specifiskiem lietas aspektiem.

Lembergs atzina, ka meklēs jaunu advokātu. Nolīgstot jaunu advokātu, jaunajam aizstāvim noteikti vajadzēšot laiku, lai iepazītos ar lietas materiāliem un noklausītos vismaz daļu tiesas sēžu ierakstu, ir pārliecināts Lembergs.

Apsūdzības puse apgalvo, ka Krastiņš jau līdz šim esot vilcinājis tiesvedību, un arī saistībā ar Krastiņa izstāšanos no lietas tiesas process varot vēl vairāk ieilgt.

Krastiņa lēmuma dēļ atceltas šonedēļ plānotās tiesas sēdes Lemberga lietā. Pēc tam lietā jau iepriekš bija plānots pārtraukums līdz 19.augustam, un šajā laikā politiķim uzdots atrast jaunu aizstāvi.

Tā dēvētā Lemberga krimināllieta ir noslēguma stadijā - ir izskanējusi apsūdzības debašu runa un tagad jau labu laiku savu nostāju tiesai skaidro aizstāvība.

Prokurori tiesas debatēs lūdza Lembergam piemērot astoņus gadus ilgu brīvības atņemšanu ar mantas konfiskāciju, kā arī naudas sodu 150 minimālo mēnešalgu jeb 64 500 eiro apmērā. Prokurori sāka debatēt pagājušā gada februārī un savu debašu runu noslēdza šogad martā.

Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Lietā apsūdzēts arī Lemberga dēls Anrijam Lembergam un Lemberga biznesa partneris Ansis Sormulis.

Anrijam Lembergam prokuratūra lūdz piemērot brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem, konfiscējot mantu, savukārt Lemberga biznesa partnerim Sormulim - brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem un mantas konfiskāciju, informēja Juriss.

Visi trīs apsūdzētie norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, ko prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē. Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Irīna Jansone un Ligita Kuzmane, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās