foto: LETA
Turlais: Rīgas domes darba organizācijā jāpiedalās visiem ievēlētajiem politiskajiem spēkiem
Rīgas mērs Dainis Turlais
Runā Rīga
2019. gada 19. jūnijs, 23:49

Turlais: Rīgas domes darba organizācijā jāpiedalās visiem ievēlētajiem politiskajiem spēkiem

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Rīgas domē nav izsmeltas iespējas, lai turpinātu darbu un izvairītos no ārkārtas vēlēšanām, secina Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais, kurš šodien iepazīstināja ar savu redzējumu par tālāko pašvaldības darba organizāciju, kā arī atskaitījās par paveikto kopš viņa ievēlēšanas par pilsētas mēru, ziņo Rīgas dome.

“Mums vēl ir pietiekami daudz rezervju, lai sakārtotu darbu, iesaistot visus Rīgas domē ievēlētos politiskos spēkus, un nostrādātu atlikušos divus gadus līdz kārtējām vēlēšanām,” uzskata D.Turlais. Domes priekšsēdētājs pārējiem deputātiem gan no pozīcijas, gan opozīcijas piedāvā turpmāko darbu organizēt pēc kopīgas vienošanās principa. “Tas nozīmē, ka gan par atbildības sfērām, personālijām, uzņēmumu padomēm un visiem pārējiem aktuālajiem pašvaldības darba jautājumiem mēs lemtu kopīgā sanāksmē, kur nevienam politiskajam spēkam nebūtu veto tiesības vai īpašas privilēģijas,” uzsver pilsētas mērs.

D.Turlais norāda, ka nepilnu trīs nedēļu laikā kopš viņš kļuvis par pilsētas vadītāju ir iesākti vairāki būtiski procesi, kur ņemti vērā opozīcijas ieteikumi un kuri varētu veicināt saliedētāku turpmāko darbu. Tostarp ir panākta konceptuāla vienošanās par neatkarīga audita veikšanu visās pašvaldības kapitālsabiedrībās, par ko plašāk tiks lemts nākamajā Finanšu un administrācijas lietu komitejā. “Politisku atbalstu ir guvusi arī opozīcijas ideja par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem fiziskām personām, šobrīd tiek gatavots protokola lēmums par darba grupas izveidi, kurā galvenokārt tiks iekļauti nozares speciālisti un domes frakciju pārstāvji no Finanšu komitejas,” norāda D.Turlais.

Domes priekšsēdētājs arī informēja, ka saņēmis pašvaldības nodibinājuma Riga.lv valdes lēmumu par pašlikvidācijas uzsākšanu. Līdz ar to sākts darbs pie attiecīga domes lēmuma sagatavošanas, kuru varētu pieņemt jau tuvākajā laikā. D.Turlais: “Paralēli esmu devis uzdevumu domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājam sākt gatavot priekšlikumus par tālāko pašvaldības komunikācijas sektora darba pārkārtošanu pēc nodibinājuma likvidēšanas.”

Pilsētas mērs arī informēja, ka noslēdzies uzņēmuma “Rīgas satiksme” padomes atlases process. Kapitāldaļu turētājs, visticamāk, tuvākajās dienās oficiāli apstiprinās padomes sastāvu, ar kuru tiks iepazīstināta sabiedrība, un padome varēs iecelt jaunu uzņēmuma valdi. “Kā mani informēja abi vicemēri, tad ar minēto situāciju šonedēļ tika iepazīstināti “Rīgas satiksmes” kreditori, kuru attieksme kopumā bijusi lietišķi pozitīva,” piebilst domes priekšsēdētājs.

Šodien D.Turlais tikās ar visu domē ievēlēto politisko spēku pārstāvjiem, lai vēlreiz izrunātu savu piedāvājumu tālākā domes darba organizācijā.

Kā zināms, ceturtdien, 20. jūnija kārtējās domes sēdes darba kārtībā ir iekļauts domes opozīcijas iniciēts jautājums par neuzticības izteikšanu pašreizējam pilsētas mēram D.Turlajam.