Sabiedrība
2016. gada 2. janvāris, 20:05

Laimīgi salaulājušies Tomass Hendriks un Ieva Ilvesi. Apsveicam! FOTO

Jauns.lv

Sestdien ceremonijā Hallistes baznīcā, Igaunijas Vīlandes apriņķī, noslēgta Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa un Latvijas ierēdnes Ievas Kupces laulība. Pēc kāzām Ieva pārgājusi vīra uzvārdā un kļuvusi par Ievu Ilvesu.

Hallistē, kas atrodas Latvijas pierobežā aptuveni 30 kilometru attālumā no Rūjienas, pie XIX gadsimtā neoromānikas stilā celtā dievnama ceremonijas viesus, līgavaini un līgavu sagaidīja prāvs žurnālistu un ziņkārīgo pulciņš. Vairāki sveicēji bija ieradušies ar Igaunijas karogiem.

Ceremonijas viesu vidū bija kā jaunā pāra ģimenes locekļi, tā arī Igaunijas un Latvijas prominences, tostarp Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš šodien savus draugus Tomasu Hendriku Ilvesu un Ievu Kupci sveica arī tviterī, novēlot laimi jaunajai ģimenei.

"Jau pusgadu man blakus ir gudra, skaista un laimīga sieviete, ar kuru tagad esmu saistījis savu dzīvi," vietnē president.ee pauž Igaunijas prezidents.

"Šodien esam ļoti laimīgi. Liels paldies visiem par sveicieniem un laimes vēlējumiem," saka Ieva Ilvesa.

 

Jau vēstīts, ka Ilvess, kurš pavasarī šķīra savu otro laulību, ar Kupci saderinājās novembra vidū.

TV sižets par kāzām (igauņu valodā)

Kupce ir Latvijas Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāja. Viņa ir strādājuši dažādās institūcijās ārlietu un drošības politikas jomā Latvijā un NATO, pievēršoties drošības, demokrātijas un cilvēktiesību jautājumiem. 2012.gadā viņa absolvēja profesionālās pilnveides programmu Džonsa Hopkinsa universitātē Vašingtonā un pēc atgriešanās Latvijā bija Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra padomniece. Viņa arī koordinēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra ("StratCom") izveidi Rīgā.

1952.gadā dzimušais Ilvess un 1968.gadā dzimusī Evelīna Inta-Lambota, kas pēc laulībām pieņēma uzvārdu Ilvesa, apprecējās 2004.gadā - gadu pēc savas meitas nākšanas pasaulē. Abiem tā bija otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ar amerikāņu psiholoģi Meriju Buloku ir 1987.gadā dzimis dēls Lūkass Kristjans un meita Jūlija, kas dzimusi 1992.gadā. Igaunijas prezidenta un viņa otrās sievas Evelīnas attiecībās dzimusi 12 gadu veca meita Kadrija, kura piedalījās arī tēta kāzās ar Ievu.

Savukārt Ievai no iepriekšējām attiecībām ir 13 gadu gadu vecs dēls Ralfs Pundurs un divus gadus veca meita Izabella, vēstī Igaunijas mediji.

 

Ilvesa amata termiņš beigsies oktobrī.

Decembrī Ilvess sociālās saziņas vietnēs paziņoja, ka gadījumā, ja apprecēsies ar Kupci, pirms beidzas viņa amata termiņš, Kupce atteiksies no privilēģijām, kuras pēc likuma saņem Igaunijas prezidenta sieva, tostarp no reprezentācijas izdevumiem paredzētās naudas, sekretāra un dienesta automašīnas.

     

LETA, Kasjauns.lv / Foto: Igaunijas prezidenta kanceleja, president.ee, Facebook, LETA, AFP/LETA