foto: LETA
Rosļikovs arī pēc izslēgšanas tomēr turpinās atbalstīt "Saskaņu"
No partijas "Saskaņa" izslēgtais Aleksejs Rosļikovs.
Politika
2019. gada 31. maijs, 16:51

Rosļikovs arī pēc izslēgšanas tomēr turpinās atbalstīt "Saskaņu"

Jauns.lv / LETA

No partijas "Saskaņa" izslēgtais Aleksejs Rosļikovs arī pēc izslēgšanas turpinās atbalstīt "Saskaņu", tā sacīja pats Rosļikovs.

Viņš pauda, ka Rīgas dome nav "politiskā arēna", tāpēc neapsver ideju balsojumos atbalstīt opozīciju.

"Esmu joprojām lojāls vēlētajiem un sociāldemokrātiem, un ceru, ka izdosies patīt vakardienas filmu nedaudz atpakaļ un atgriezties normālās sliedēs," teica Rosļikovs, norādot, ka pēc izslēgšanas no partijas nekas viņa darbībās nemainīsies.

Rosļikovs atzīmēja, ka joprojām atbalstīs "Saskaņu", taču nebalsos par jautājumiem, kas viņam nav saprotami.

Kā ziņots, no partijas "Saskaņa" izslēgti četri tās biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas sašķēlās partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Kā tika skaidrojis "Saskaņas" līderis Nils Ušakovs, minētie četri domnieki atteikušies balsot gan par vicemēra kandidātu, gan par Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu darbam Rīgas brīvostas valdē. Šādos apstākļos, konsultējoties ar partneriem no "Gods kalpot Rīgai", pieņemts lēmums par viņu izslēgšanu no "Saskaņas" frakcijas.