foto: LETA
Savdabīga tvīta dēļ pēcvēlēšanu dienā nežēlastībā krīt Baiba Rubesa
Baiba Rubesa.
Sabiedrība
2019. gada 26. maijs, 15:13

Savdabīga tvīta dēļ pēcvēlēšanu dienā nežēlastībā krīt Baiba Rubesa

Jauns.lv

No "Attīstībai/Par!" saraksta augšgala Eiroparlamenta vēlēšanās startējusī Baiba Rubesa pēcvēlēšanu dienā soctīklos nu saņem gūzmu pārmetumu par savas personas kvalitātēm. Rubesa pati nav tikusi ievēlēta darbam Briselē, un ar vienu tvītu savdabīgi "apsveica" konkurentus "Jauno Vienotību", kas ar 26,2% izrādījusies šo vēlēšanu uzvarētāja.

Rubesa, kuras profesionālo karjeru līdz šim pavadījuši augsti amati lielos un ietekmīgos uzņēmumos un projektos, pēcvēlēšanu dienā sociālajā tīklā "Twitter" apsveica partiju "Jaunā Vienotība". Rubesas tvīts gan nebija sirsnīgs un priecīgs, bet gan ironisks un arogants, tādējādi izraisot tviterlietotājos sprēgāšanu.

"Apsveicu "Jauno Vienotību" ar šo uzvaru. Skumji, ka LV vēlētāji “apbalvo” partijas, kas iepriekšējās nacionālās koalīcijās nodrošināja 300,000 pilsoņu aizbraukšanu un neefektīvu ES naudu izmantošanu tepat Latvijā. Uz redzi pēc 5 gadiem!" vēstīja Rubesa. 

Lai gan jaunās politiķes tvītam bija arī vairāki atbalstītāji, kas pauda neizpratni par "Jaunās Vienotības" panākumiem, politisko virtuvi pārzinošie soctīklotāji tūdaļ metās norādīt, ka liela daļa Rubesas pašreizējās partijas sastāv no kadriem, kuri savulaik bija "Vienotības" spicē. Tāpat cilvēki norāda, ka vairāki augstie amati, kuros Rubesa strādājusi, viņai bijuši tieši "Vienotības" valdīšanas gados. Pati politiķe pēcvēlēšanu dienā arīdzan pauda, ka savu zaudējumu šajās vēlēšanās bija paredzējusi.

Jau vēstījām, ka patlaban ir saskaitītas nodotās balsis teju visos Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iecirkņos, un vislielāko atbalstu - ap 26,2% - saņēmusi "Jaunā Vienotība" (JV). Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNK) - ap 16,4% vēlētāju.

Apvienību "Attīstībai/Par!" (AP) atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" (LKS) - ap 6,3% balsstiesīgo. Attiecīgi JV, "Saskaņa" un VL-TB/LNNK varētu iegūt pa diviem mandātiem EP, bet AP un LKS - pa vienam.

Zaļo un zemnieku savienība saņēmusi 5,34% vēlētāju atbalstu, taču varētu neiegūt mandātu EP. Tuvu 5% robežai ir arī Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

Līdz ar to EP varētu tikt ievēlēti Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).