foto: LETA
RTAB nauda tikusi "Saskaņas" priekšvēlēšanu kampaņas konsultantam no Vācijas
Partijas "Saskaņa" 13.Saeimas vēlēšanu reklāma uz ēku sienām.
2019. gada 18. maijs, 21:24

RTAB nauda tikusi "Saskaņas" priekšvēlēšanu kampaņas konsultantam no Vācijas

LTV "de facto"

"Rīgas Tūrisma attīstības birojs” (RTAB), kur pirmdien līdz ar Rīgas domi notika Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kratīšanas, pērn bija noslēdzis vairākus līgumus ar sabiedrisko attiecību speciālistu un lobistu no Vācijas Lucu Meieru (Lutz Meyer), noskaidrojis Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "De facto".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Raidījums vēsta, ka Meieru, kurš slavens kā Angelas Merkeles priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs 2013.gadā, bija piesaistījusi arī partijas "Saskaņa" priekšvēlēšanu kampaņas veidošanai pirms 2018.gada Saeimas vēlēšanām.

RTAB bija noslēgti vairāki līgumi ar "Saskaņas" konsultanta Meiera firmām par Rīgas reklamēšanu ārvalstīs, piemēram par tūrisma semināra rīkošanu. Līgumi ir bijuši līdz pat 50 000 eiro vērti, bet kopēja summa, ko Meiers varētu būt saņēmis no Rīgas domes nodibinājuma ir ap 300 000 eiro, vēsta raidījums.

"De facto" norāda, ka Rīgai bija jābūt popularizētai Vācijā, Zviedrijā un Spānijā - tieši šajās valstīs Luca Meiera kompānijai ir sadarbības partneri. Taču publiski nav atrodama informācija par to, ka šajās valstīs tiešām notikušas lielas Meiera firmu veidotas Rīgas reklāmas kampaņas. Šonedēļ kratīšanas notika ne tikai Rīgā - likumsargi viesojās arī Meiera uzņēmumu birojos Vācijā, Spānijā, Zviedrijā. LTV zināms, ka šonedēļ saistībā ar izmeklēšanu KNAB viesojās pie "Saskaņas" arī Saeimā. Kratīšanas notikušas arī RTAB valdes priekšsēdētājas Vitas Jermolovičas un valdes locekļa Maksima Tolstoja mājokļos.

LTV sazvanīja Meieru, taču viņš atteicās atbildēt uz žurnālistu jautājumiem un nolika klausuli. Situāciju atteicās komentēt arī atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs. Regīna Ločmele-Luņova, kas bija RTAB valdes locekle līdz pat pērnā gada beigām, skaidro, ka neatceras sadarbību ar Luca Meiera uzņēmumiem. "Es nevaru sniegt informāciju par nopietniem līgumiem, ja man uz rokām nav dokumentu," LTV pauda Ločmele-Luņova.

Kā ziņots, KNAB šonedēļ informēja, ka ilgstoša un apjomīga darba rezultātā, analizējot iegūto informāciju, 5.aprīlī tas sācis kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

KNAB veic kratīšanu Rīgas tūrisma attīstības biroja telpās

gallery icon
11

Šonedēļ RTAB un Rīgas domes telpās arī tika veiktas kratīšanas. KNAB uz laiku aizturēja RTAB valdes locekli Vitu Jermoloviču (GKR) un biroja vadītāju Ingunu Priedīti, savukārt RTAB valdes loceklis Maksims Tolstojs (S) kratīšanu laikā bija komandējumā Krievijā, bet pēc komandējuma beigām darbā neatgriezās, un viņa atrašanās vieta kolēģiem tagad neesot zināma.

Jermoloviča un Priedīte patlaban ir atbrīvotas, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus - aizliegumu ieņemt noteiktu amatu, aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteiktām personām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās