foto: Ieva Lūka/LETA
Notiks Latvijas Universitātes absolventu dienas diskusija – Nākotnes sabiedrības universitāte
Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs.
Sabiedrība
2019. gada 14. maijs, 13:33

Notiks Latvijas Universitātes absolventu dienas diskusija – Nākotnes sabiedrības universitāte

Karlīna Timofejeva

17. maijā Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 3, Zinātņu mājā, norisināsies LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena. Pasākuma ietvaros no plkst.18:00 līdz 19:30 notiks diskusija – “Nākotnes sabiedrības universitāte.” Diskusiju vadīs žurnāla “Rīgas Laiks” izdevējs un filosofs Arnis Rītups.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Plānotās diskusijas mērķis ir runāt par šodienas izglītības aktuālajiem izaicinājumiem, izglītības kvalitāti un sabiedrības pieprasījumu – zināšanām ko sniedz studijas, kā studiju process tiek organizēts un to kāda varētu būt zinātne nākotnē.
“Latvijas Universitātei 2019.gads ir jubilejas gads – tiek svinēta simtgade, tādēļ arī izvēlētais konteksts ir vērsts uz nākotni un universitātes lomu rītdienas sabiedrībā.  Diskusijā piedalīsies visu 13 Latvijas Universitātes fakultāšu absolventi, kuru dzīve, karjeras, vērtības un devums ir sava veida paraugs un iedvesma. Sagaidām aktīvu starp-disciplināru diskusiju ar plašu skatījumu uz izglītības procesu Latvijā,” komentē profesore, rektora vietniece digitālās sabiedrības jautājumos Signe Bāliņa.

“Mēdz teikt, ka augstskolās laiku skaita nevis gados, bet gan desmitgadēs, proti izmaiņas notiek ar lielu inerci. Tomēr arī tik konservatīvā vidē kā augstskola vajadzīgas atklātas dažādu viedokļu pārstāvētas sarunas par 21.gadsmita izaicinājumiem augstākajā izglītībā kopumā. Tālab Latvijas Universitātei absolventu diskusijas mērķis ir apspriest drosmīgas idejas radošam studiju procesam, pasaules līmeņa zinātnei un nākotnes sabiedrības universitātes pārvaldībai,“ stāsta Latvijas Universitātes Absolventu kluba vadītājs Mārtiņš Brencis.

Starp 13 Latvijas Universitātes fakultāšu absolventiem, kas piedalīsies diskusijā “Nākotnes sabiedrības universitāte”, ir “Microsoft Latvia” vadītāja Renāte Strazdiņa, SIA “Tilde” valdes loceklis Uldis Dzenis, Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs un LU Stratēģiskās komisijas vadītājs Andrejs Ērglis, portāla “Delfi” galvenais redaktors Ingus Bērziņš, apgāda “Lielvārds” vadītājs Aivars Gribusts, Saeimas priekšsēdētāja biedre Inese Lībiņa-Egnere, jaunā zinātniece, pedagoģijas profesore Zanda Rubene, mikrobioloģe Inese Čakstiņa, Mārtiņš Vanags, Skanstes attīstības biedrības vadītājs, “Draugiem.lv” runasvīrs Jānis Palkavnieks, apgāda “Mansards vadītājs” Jānis Oga.

Ikviens interesents tiek aicināts diskusiju vērot klātienē.

Tāpat 17.maijā norisināsies arī vairāki citi pasākumi, īpaši jāizceļ no plkst. 17:00 līdz 18:00 paredzēto “Zināšanu agoru”, kur būs iespējams iepazīties ar labāko Latvijas Universitātes zinātnieku darbu un ideju prezentācijām.

Kā ziņots iepriekš, 17. maijā Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā, Dabas mājā un Zinātņu mājā, norisināsies LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena. Ikviens tiek aicināts gan apmeklēt plānotos pasākumus, gan piedalīties studentu, topošo profesoru un profesoru diskusijās. Visi pasākumi ir bez maksas.

LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas programma:

10:00-16:00 Prātinieku laboratorijas konkurss 4. - 5. klašu skolēnu komandām “Uzdrīkstos, domāju, radu!”
Reģistrācija: ej.uz/pratnieku-konkurss
Papildu informācija: https://www.siic.lu.lv/skoleniem/pratnieku-laboratorija/konkurss/

14:00-17:00 “Nākotnes ideju laboratorija”
Studentu, topošo profesoru un profesoru diskusija par sadarbības iespējām uz Zinātņu mājas skatuves, diskusijas vadītājs – Gustavs Terzens

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

14:00-18:00 Iepazīsti Akadēmiskā centra jaunās mājas – digi-rogainings

17:00-18:00 Pētniecības ideju tirgus placis “Zināšanu agora”
Labāko zinātnieku darbu un ideju prezentācijas Zinātņu mājā, vadītājs – Gustavs Terzens

18:00–19:30 Latvijas Universitātes absolventu diskusija – “Nākotnes sabiedrības universitāte”
Visu fakultāšu absolventi diskutēs par izaicinājumiem, kas sagaida augstāko izglītību nākotnē, diskusijas vadītājs – Arnis Rītups

19:30–00:00 LU absolventu un studentu vakars visai LU saimei kopā ar grupām Coco Orchestra un Menuets, kā arī radio NABA DJ Roberts Gobziņš


Papildus informācija par LU Jauno tehnoloģiju un inovācijas dienu:
https://www.facebook.com/events/566666583855619/

Papildu informācija par LU Absolventu dienu:
https://www.facebook.com/events/1996415677329903/