foto: Ieva Leiniša/LETA
“Alvim viss ir beidzies” režisora Alvja Hermaņa vārdu nelietīgi izmanto melīgās kriptovalūtas reklāmās
Režisora, Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa vārds bez atļaujas izmantots melīgā, nepatiesiem apgalvojumiem pārpilnā kriptovalūtas darījumu reklāmā.
Sabiedrība
2019. gada 11. maijs, 06:43

“Alvim viss ir beidzies” režisora Alvja Hermaņa vārdu nelietīgi izmanto melīgās kriptovalūtas reklāmās

Jauns.lv

Jau labu laiku interneta portālos, ar “Google” reklāmas ģenerējošās “Google Ads” platformas palīdzību parādās pagalam nepatiess raksts, kuros figurē pazīstamais režisors Alvis Hermanis. Reklāmas veidotāji viņa vārdu bez atļaujas izmantojuši, lai dramatizēti reklamētu kriptovalūtas tirdzniecības programmu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Interneta vidē šīs melīgās reklāmas parādās kā nelieli kvadrātiņi ar Alvja Hermaņa bildi un uzrakstiem: “Viņam, viss ir beidzies” un “Viņa pēdējais paziņojums Latvijai”.

Hermanis LTV raidījumā klāstījis, kā kļūt stāvus bagātam

Uzspiežot uz reklāmas, interneta pārlūks aizved uz publikāciju, kurā sastāstītas fantastiskas lietas. Tās nosaukums: “Alvja Hermaņa pēdējās investīcijas nobiedēja un šokēja ekspertus un lielās bankas”.

Publikācijā atstāstīts nepatiess notikums, proti, režisors Hermanis kādā LTV intervijā esot sācis atklāt skatītājiem veidu, kā trīs līdz četros mēnešos kļūt stāvus bagātiem – noslēpums esot jauna kriptovalūtas tirdzniecības programma.

Nepatiesajā sacerējumā pat teikts, ka vienā brīdī Hermanis, “Rīta Panorāmas” vadītāja priekšā esot izvilcis savu telefonu un visiem demonstrējis, cik pelna.

Ar zvanu ēterā notiekošo interviju apturēt esot mēģinājusi “Latvijas banka”, taču esot bijis jau par vēlu. Pēcāk melīgajā publikācijā gan apgalvots, ka pilna noslēpuma atklāšana izpalikusi, jo beidzies raidījuma laiks un būtisko būšot iespējams uzzināt konkrētā melu raksta turpinājumā, jo režisors esot piekritis intervijai ar tā autoru.

Papildus Hermanim, piesaukti arī tādi pasaulslaveni miljardieri kā “Windows” tēvs Bils Geits un uzņēmējs "Virgin" īpašnieks Ričards Brensons – arī šie kungi esot ieinteresēti kriptovalūtās.

Jāpiebilst, ka konkrētās publikācijas vidū režisora piepeši tiek pārdēvēts par Aldi, kas, domājams, ir bijusi nejauša iedvesmas un iztēles varā nonākušā "autora" kļūda.

Hermaņa padomi esot arī pārbaudīti – melu raksta autors esot ziedojis 350 eiro – summu, ko viņa ģimene parasti mēnesī iztērējot ātrās ēdināšanas restorānos –, lai pārbaudītu kriptovalūtas programmas ienesīgumu un tad esot kļuvis dziļi pārliecināts, ka turpmāk viņa ģimene būs gan veselīgāka, gan bagātāka.

Melīgo reklāmu dēļ režisors saņēmis vairākus zvanus

Lieki piebilst – režisoram Alvim Hermanim nav nekāda sakara ar nepatieso publikāciju, tās veidotājiem un kriptovalūtām. Mākslinieks pauda sašutumu par šādas informācijas brīvu izplatīšanos tīmeklī.

Neskatoties uz to, režisora pārstāve Jauns.lv atklāja, ka Hermanis jau ir saņēmis vairākus zvanus no cilvēkiem, kuri interesējušies par digitālajā telpā publicēto.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Sašutumu par klaji nepatieso reklāmu, kurā bez atļaujas izmantots viņa vārds, Hermanis paudis arī savā “Instagram” kontā. Neapmierinātību izteicis arī Jaunais Rīgas teātris.

Jauns.lv aicina lasītājus uzmanīgi un kritiski izvērtēt visu informāciju, kas parādās interneta vidē.

Minētā reklāma ir bijusi arī interneta portālā jauns.lv. No sirds atvainojamies Jaunajam Rīgas teātrim, Alvim Hermanim un jauns.lv lasītajiem.