foto: LETA
Aizturētā Brandava vietā par "Rīgas kartes" valdes locekli iecelts Jānis Meirāns
Jaunieceltais "Rīgas kartes" valdes loceklis Jānis Meirāns.
2019. gada 9. aprīlis, 12:38

Aizturētā Brandava vietā par "Rīgas kartes" valdes locekli iecelts Jānis Meirāns

Jauns.lv / LETA

Dalībnieku sapulce šodien par jauno uzņēmuma "Rīgas karte" valdes locekli apstiprināja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksmes" pārstāvi Jāni Meirānu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā kā marta vidū no valdes locekļa amata atkāpās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Aleksandrs Brandavs, akcionāriem bija jāpieņem lēmums par to, kurš stāsies viņa vietā.

foto: LETA
Bijušais SIA "Rīgas karte" valdes loceklis Aleksandrs Brandavs.

Meirāna pienākumu lokā būs savstarpējās sadarbības projektu ar "Rīgas satiksmi" attīstība, tostarp arī jaunās e-talona papildināšanas mobilās aplikācijas darbības uzsākšana, informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Rīgas kartes" valdes priekšsēdētājs un ASV akcionāru pārstāvis uzņēmumā Ēriks Morizūrs norādījis, ka ilgstošā nestabilitāte Rīgas domē un "Rīgas satiksmē" ir aizkavējusi atsevišķu e-talona sistēmas mdernizācijas projektu virzību. Tostarp vairāk nekā piecus mēnešus ir aizkavējusies mobilās aplikācijas ieviešana visu e-talona veidu papildināšanai, kas pasažieriem atvieglotu norēķināšanās kārtību par tramvaju, trolejbusu un autobusu izmantošanu, kā arī samazinātu kopējās biļešu sistēmas izmaksas.

"Jaunā programmatūra ir izstrādāta, tās sagatavošanas, testēšanas un ieviešanas izmaksas pilnībā sedz "Rīgas karte". Ļoti ceru, ka līdz ar Meirāna apstiprināšanu, situācija normalizēsies un atkal varēsim saskaņoti turpināt darbu pie Rīgas sabiedriskā transporta norēķinu sistēmas attīstības. Lai jaunā aplikācija sāktu strādāt, nepieciešama tikai "Rīgas satiksmes" piekrišana. Līdzīga aplikācija šobrīd ir ieviešanas procesā arī Parīzes sabiedriskā transporta lietotājiem, kur darbojas tehnoloģiski analoga biļešu sistēmas platforma kā Rīgā," norāda Morizūrs.

foto: LETA
"Rīgas kartes" valdes priekšsēdētājs un ASV akcionāru pārstāvis uzņēmumā Ēriks Morizūrs

Patlaban procesā esot vēl vairāki e-talona modernizācijas projekti, bet, lai sistēmu varētu turpināt attīstīt, esot nepieciešama aktīva "Rīgas satiksmes" ieinteresētība, kā arī stabila vadības komanda ar ilgtermiņa redzējumu, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Paralēli starptautiskā auditorkompānija "PricewaterhouseCoopers" patlaban veic "Rīgas karte" auditu. Tā gala ziņojums plānots maija sākumā.

"Rīgas karte" ir 2007. gadā dibināts uzņēmums, kas izveidoja un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu. Uzņēmuma akcionāri ir "Rīgas satiksme" un ASV tehnoloģiju kompānija "Conduent", kas agrāk bija pazīstama ar zīmolu "Xerox".

51% "Rīgas kartes" pieder "Rīgas satiksmei", bet 49% - Francijas uzņēmumam "Conduent Business solutions".

Tagad "Rīgas karte" valde darbojas trīs cilvēku sastāvā. ASV/Francijas investorus "Conduent Transportation" uzņēmumā pārstāv Ēriks Morizīrs, bet "Rīgas satiksmi" - Jānis Meirāns un Pavels Tulovskis.

Līgumu ar "Rīgas karti" kā īpaši neizdevīgu bija izcēlis iepriekšējais "Rīgas satiksmes" pagaidu vadītājs Anrijs Matīss. Arī jaunais domes vadītājs Oļegs Burovs atzīst, ka RS līgumu ar "Rīgas karti" vajadzētu pārskatīt, taču domnieks atzina, ka priekšlaicīgi to izbeigt neesot iespējams, jo tas maksātu ļoti dārgi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās