Kultūra
2019. gada 4. aprīlis, 10:21

Jaunais klasiskās mūzikas festivāls "Rīga Jūrmala" aicina pieteikties brīvprātīgos

Jauns.lv

Simfonisko orķestru festivāls RĪGA JŪRMALA, kas šovasar pirmo reizi Latvijā notiks no 19. jūlija līdz 1. septembrim Rīgā un Jūrmalā, aicina pieteikties brīvprātīgos. Visi interesenti aicināti pieteikties līdz 20. aprīlim, aizpildot pieteikuma anketu www.riga-jurmala.com. 

Visi interesenti aicināti pieteikties līdz 20. aprīlim, aizpildot pieteikuma anketu www.riga-jurmala.com.

“Šovasar pirmo reizi Latvijā norisināsies simfonisko orķestru mūzikas festivāls, kas vienlaikus sniegs iespēju dzirdēt četrus vadošos pasaules orķestrus un diriģentus, pasaules slavenus un šobrīd pieprasītus solistus, kā arī piedāvās papildus pieredzi festivāla laikā, tiekoties ar māksliniekiem un piedzīvojot dažādus citus pārsteigumus,” saka fesitvāla izpilddirektore Zane Čulkstēna. “Šis ir vērienīgs notikums, kura sagatavošanai nepieciešams spēcīgs komandas darbs, entuziasms un ‘degošas acis’ ar vēlmi – īstenot radošas un ambiciozas idejas”.

Festivāla brīvprātīgie aicināti atbalstīt festivāla tapšanu un komandu ikdienas darbos – no komunikācijas un pasākumu plānošanas un organizēšanas līdz pat dažādiem citiem organizatoriskiem darbiem. Piedaloties festivāla tapšanā ikvienam būs iespēja redzēt festivālu no ‘otras puses’, iegūt pieredzi, strādājot ar nozares profesionāļiem, tikties ar māksliniekiem un būt klāt notikumos. 

Aicinām pieteikties personas no 16 gadiem (personām no 16 līdz 18 gadiem būs nepieciešama vecāku atļauja). Pieteikties brīvprātīgā darbam festivālā "Rīga Jūrmala" var, aizpildot pieteikuma anketu mūsu mājas lapā. Visi interesenti aicināti pieteikties līdz 20. aprīlim, aizpildot pieteikuma anketu festivāla mājas lapā. Saņemtie pieteikumi tiks izskatīti un apstiprināti, sazinoties ar kandidātiem un aicinot uz klātienes tikšanos līdz aprīļa beigām.  
 
Par mūzikas festivālu "Rīga Jūrmala"

Šī gada vasarā Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls "Rīga Jūrmala", kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Mariss Jansons, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicēs pirmo reizi. 

Festivāla atklāšanas sezona aptvers četras nedēļas nogales, sākot no 21. jūlija līdz 1. septembrim, koncertiem norisinoties Latvijas Nacionālajā Operā un Dzintaru koncertzālē. Vairāk par RJMF 2019 - www.riga-jurmala.com.