foto: LETA
Uzvirmo kašķis starp teātra kritiķi Radzobi un mākslinieku Paukštello, kurš nav iekļauts 100 izcilo aktieru grāmatā
Jānis Paukštello "pasūtījis dirst" grāmatas autorus - "un mēs arī aizgājām," saka Radzobe.
2019. gada 25. marts, 21:43

Uzvirmo kašķis starp teātra kritiķi Radzobi un mākslinieku Paukštello, kurš nav iekļauts 100 izcilo aktieru grāmatā

Jauns.lv

Par varen intriģējošu konfliktu kultūras aprindās parūpējies Jānis Domburs, pie sevis "Delfi" studijā intervējot atraktīvo teātra kritiķi Silviju Radzobi. Lai gan kādreizējais Dailes teātra aktieris Jānis Paukštello nevar sūdzēties par panākumiem savā profesijā, Radzobes un viņas komandas veidotajā grāmatā "100 izcili Latvijas aktieri" Paukštello portreta nav. Kāpēc tā?

Raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" kritiķe Silvija Radzobe skaidroja, ka grāmatā Paukštello netika iekļauts viņa rupjās attieksmes dēļ. Viņš esot bijis sākotnējā portretu izlasē, taču tad "pasūtījis dirst". "Un mēs arī aizgājām," skaidro kritiķe.

Grāmatu veidojuši kopumā 22 autori, un katram bijis uzdevums, ja vien iespējams, tikties ar mākslinieku un iegūt nelielu interviju. Tāpat portreta teksti tika aktieriem parādīti, lai pārliecinātos, ka tajos nav faktoloģiskas kļūdas. Taču tad Paukštello atteicies sadarboties ar grāmatas autoriem. Kā vēlāk noskaidroja "Delfi", māksliniekam raksts par viņu šķitis "šausmīgs". Radzobe gan teic, ka tas bijis korekts un solīds. 

Rupjās attieksmes dēļ Radzobe kā izdevuma virsvadītāja pieņēmusi lēmumu Jāņa Paukštello sadaļu grāmatā neiekļaut, līdz ar to viņš nav starp 100 izcilajiem latviešu aktieriem šajā izdevumā.

Paukštello Radzobi nosauc par tirgus žagatu

"Delfi" kultūras ziņu redaktori sazinājušies arī ar mākslinieku. Viņš rada iespaidu, ka pēc teātra vairs neskumst un par grāmatā neiekļaušanu neskumst, jo viņa nopelni skatuves mākslā tāpat ir visiem zināmi un viņam piederoši, minot, piemēram, Jāzepa lomu Dailes teātra izrādē "Jāzeps un viņa brāļi", kā arī galveno lomu filmā "Mans draugs nenopietns cilvēks". Tāpat arī leģendārā Paula dziesma "Cielaviņa" ir viņa... Visbeidzot aktieris teātra kritiķi Radzobi nogodājis par tirgus žagatu un aizsūta bekot, vēsta portāls.

Radzobe šo kritiku pie sirds neņemot un uzsver, ka šeit drīzāk ir runa par cilvēku, kurš kādreiz bijis izcils, bet nu tāds vairs nav. Vienlaikus viņa piekrīt, ka Paukštello būtu bijis jābūt grāmatā "100 izcili Latvijas aktieri".

Jānis Paukštello koncertuzvedumā “Tobāgo!” fotosesijā

Jānis Paukštello koncertuzvedumā “Tobāgo!” fotosesijā Zinātņu akadēmijas torņa skatu laukumā 2017. gada maijā.

gallery icon
24