foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas dome vēlas izveidot vēl vienu vicemēra amatu
Patlaban Rīgas vienīgais vicemērs ir Oļegs Burovs.
Sabiedrība
2019. gada 22. marts, 11:11

Rīgas dome vēlas izveidot vēl vienu vicemēra amatu

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien atbalstīja grozījumus pašvaldības nolikumā, kas paredz, ka Rīgas domē tiks izveidots vēl viens vicemēra amats.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Opozīcija gan pauda neizpratni par šādām izmaiņām, taujājot, vai šādā veidā Rīgas mērs cenšas nodrošināties, ka viņam būs pietiekami liels aizstājēju loks, no kā izvēlēties, gadījumā, ja viņš nākamnedēļ tiks atlaists. Uz opozīcijas jautājumiem atbildes pēc būtības gan sniegtas netika.

Vienlaikus domes Juridiskās pārvaldes pārstāvji atgādināja, ka vēsturiski Rīgas domē bijušas situācijas, kad mēram bijuši arī trīs un četri vietnieki.

Kā vēlāk skaidroja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), šāda iecere izstrādāta, lai uzlabotu pašvaldības darba organizāciju līdz un arī pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

Pēc viņa teiktā, par to, kurš varētu ieņemt otrā vicemēra amatu, tikšot lemts pēc 27. martā gaidāmās Rīgas domes sēdes, kad tiks apstiprinātas komitejas atbalstītās izmaiņas nolikumā. "Tas noteikti būs "Saskaņas"/"Gods kalpot Rīgai" bloka pārstāvis, kuru koleģiāli virzīs koalīcija. Sākumā vajag vēl apstiprināt izmaiņas nolikumā," sacīja Ušakovs.

To, vai jaunais vicemērs varētu ieņemt viņa vietu arī pēc EP vēlēšanām, Ušakovs nekomentēja, sakot, ka šis lēmums pagaidām esot saistīts tikai ar darbu līdz vēlēšanām un par "pastāvīgo" mēru tiks lemts pēc tam. Kādi tieši varētu būt jaunā vicemēra pienākumi, mērs neminēja.

Tikmēr pašreizējais Rīgas vicemērs Oļegs Burovs (GKR) sacīja, ka iecere par vēl viena amata izveidi ir atbalstāma.

"Es domāju, ka teju visi Latvijas iedzīvotāji vienu no astoņām Latvijai atvēlētajām vietām EP ir rezervējuši Nilam Ušakovam. Ir skaidrs, ka jūnija sākumā, pēc desmit gadu darba Rīgā, mērs varētu aiziet strādāt uz EP. Un, manuprāt, iniciatīva šobrīd atrast vēl vienu "menedžeri", kas varētu "iestrādāties" mēra pienākumos, ir apsveicama," pauda Burovs.

Viņš neslēpa, ka "no loģiskā viedokļa raugoties", otrs vicemērs, visticamāk, būs "Saskaņas" pārstāvis. Tomēr to, kurš varētu būt iespējamais amata pretendents Burovs nekomentēja, vienlaikus norādot, ka pagaidām netiekot diskutēts arī par iespējamo jauno mēru pēc Ušakova ievēlēšanas EP.

Vēl viena vicemēra amats Rīgas domes budžetam izmaksās 33 000 eiro gadā.

Par izmaiņām nolikumā vēl jālemj Rīgas domei.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās