foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
"Labrīt, koki, kā es jūs visus mīlu" - piketā pret koku izciršanu Botāniskā dārza apkaimē pulcējas ap 100 cilvēku
Sabiedrība
2019. gada 17. marts, 12:41

"Labrīt, koki, kā es jūs visus mīlu" - piketā pret koku izciršanu Botāniskā dārza apkaimē pulcējas ap 100 cilvēku

Jauns.lv / LETA

Aptuveni 100 cilvēku svētdien pusdienlaikā Hāmaņa muižas parkā, Slokas ielā 41a, bija pulcējušies piketā pret ieceri Botāniskā dārza apkaimē izcirst aptuveni 100 kokus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pret koku izciršanu bija sapulcējušies dažāda vecuma cilvēki, pārsvarā ģimenes ar bērniem. Tāpat piketā piedalījās politiķi - eiroparlamentāriete Sandra Kalniete (V) un Edgars Tavars (ZZS).

Piketētāji turēja rokās pašu izgatavotus plakātus ar uzrakstiem "Sargājam kokus", "Pret koku ciršanu", "Neizrauj Pārdaugavas zaļo sirdi" un "Rīkojies. Iestādi. Glāb. Atkārto". Protestētāju atribūtikā bija arī kāds ironisks plakāts ar uzrakstu "Rīga top skaistāka" un plakāts ar grupas "Labvēlīgais tips" dziesmas fragmentu "Labrīt, koki, kā es jūs visus mīlu. Labrīt, koki, bez jums es nevaru".

Pasākuma vietā tika izvietoti arī kartonā izgriezti tēli no animācijas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi".

Piketa laikā uzrunas teica biedrības "Aleju aizsardzība" vadītāja Ingrīda Ērenpreisa un dzejniece Inese Zandere.

Miermīlīgo piketu uzraudzīja viena Valsts policijas patruļas automašīna.

Jau vēstīts, ka Rīgā, Kuldīgas un Slokas ielas stūrī, tieši pie Botāniskā dārza sētas, plānots izcirst apmēram 100 kokus, liecina paziņojumi par publisko apspriešanu koku ciršanai Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā.

Pamatojoties uz Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas šā gada 11.februāra lēmumiem, publiskai apspriešanai tiek nodota 13 liepu, astoņu bērzu, 13 kļavu, sešu apšu, vienas egles, vienas robīnijas, vienas gobas ciršana Slokas ielā 43, kā arī 15 kļavu, 16 melnalkšņu, deviņu apšu, deviņu bērzu, divu vītolu, trīs blīgznu, divu gobu, trīs ievu, vienas ošlapu kļavas un vienas zirgkastaņas ciršana Slokas ielā 45 saistībā ar plāniem celt šajā vietā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju jaunbūves.

Koka ciršanu ierosina zemes īpašnieki - fiziskas personas - saistībā ar plānoto daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas jaunbūvju celtniecību. Zemesgrāmatas dati liecina, ka viens no tiem zemesgabaliem ārpus Botāniskā dārza teritorijas, ko denacionalizēja, savulaik piederējis arī aktrisei Mirdzai Martinsonei.

Publiskā apspriešana plānota laikā no 5.marta līdz 18.martam, bet aptaujas lapas iespējams līdz 18.martam iesniegt Rīgas pilsētas būvvaldes Vadītāja biroja Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Amatu ielā 4, pirmajā stāvā, apmeklētāju pieņemšanas laikā vai nosūtīt pa pastu vai arī iesniegt jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra filiālē, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā vai elektroniski aizpildīt un nosūtīt portālā "pasvaldiba.riga.lv". Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Rīgas pilsētas būvvalde ziņojumu par publiskās apspriešanas rezultātiem virzīs izskatīšanai Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās