foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Leons Bemhens nebūt nav turīgs - pāra manta sadalīta, un nams Piņķos pieder sievai
Bemhenu pāra ligzdiņa Piņķos juridiski pieder Lolitai Bemhenai.
Sabiedrība
2019. gada 18. marts, 05:33

Leons Bemhens nebūt nav turīgs - pāra manta sadalīta, un nams Piņķos pieder sievai

Uldis Landmanis

Jauns.lv

Zīmolu "Spilva" un "Gutta" īpašnieku "Orkla Foods Latvija" valdes priekšsēdētāja Lolita Bemhena (61) pavēstījusi, ka vasarā pametīs šo amatu. Vai tas saistīts ar reputācijas problēmām, ko rada vīra Leona Bemhena likstas?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nesen paziņots, ka plānots apvienot "Orkla Foods Latvija" un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražotāju "Orkla Confectionery & Snacks Latvija". Latvijā būs vienota zīmolu preču organizācija ar nosaukumu "Orkla Latvija", kas sāks strādāt šā gada otrajā pusē. Vēl tikai līdz vasarai "Orkla Foods Latvija" strādās līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Bemhena, kas palīdzēs apvienošanas procesā.

Gribot vairāk laika ar ģimeni

Par "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētāju apstiprināts Toms Didrihsons, kuram ir vairāk nekā 15 gadu pieredze "Orkla" uzņēmumos Latvijā. Līdz šim viņš bija "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdes priekšsēdētājs. Bemhena aiziešanu no darba komentē šādi: “1992. gadā biju līdzdibinātāja "Spilvai", kas sākumā bija mazs uzņēmums, bet mums izdevās sasniegt lieliskus rezultātus un augt – gan pirms, gan pēc pievienošanās "Orkla" ģimenei 2004. gadā. Esmu pārliecināta, ka šis ir īstais brīdis pārmaiņām manā dzīvē. Es turpmāk vēlos vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni, pievērsties dažādiem hobijiem, kā arī rūpēties par savu veselību un labsajūtu, bet vēlāk, iespējams, meklēšu jaunus izaicinājumus gan personīgi, gan profesionāli.”

Nauda dod drošības izjūtu

Bemhenu atbrīvo no cietuma slimnīcas Olainē

gallery icon
27

Bemhenas vīrs nesen aizturēts aizdomās par kukuļņemšanu un nesaimniecisku rīcību, vadot Rīgas satiksmi. Viņš gandrīz 15 gadu bija šā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, bet pēdējos Ziemassvētkus sagaidīja aiz restēm. Bemhens iznāca brīvībā februārī pret drošības naudu 200 000 eiro, un izskanējis, ka to varētu būt iemaksājusi viņa kundze Lolita. Oficiāla apstiprinājuma tam gan nav.

Bemhena jau vairākus gadus atzīta par vienu no bagātākajām un ietekmīgākajām sievietēm Latvijā. Pirms teju 10 gadiem intervijā žurnālam "Stella" uzņēmēja klāstīja savas domas par naudas nozīmi pašas dzīvē. “Vienmēr esmu teikusi – ir patīkami, ka naudas pietiek, bet nauda nevienu cilvēku nedara laimīgu. Nauda tiešām man nozīmē drošības izjūtu, un man tā ir vajadzīga tikai tik daudz, lai justos droša arī par saviem bērniem un vecākiem. Kad redzu – viņi pamostoties ir droši par rītdienu, protams, arī es esmu laimīga. Sanāk, ka laime un nauda tomēr nav atdalāmi vārdi,” teica Bemhena.

Manta sadalīta, māja pieder sievai

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Ģimenes laimi Bemhenu pāris atradis Piņķos – pirms deviņiem gadiem viņi ievācās savrupmājā, kas apkārtējiem atgādināja kultūras namu, rūpnīcu vai rajona slimnīcu. Mājas īpašniece ir Bemhena, viņa ir pilnībā norēķinājusies ar banku par īpašuma būvniecību un labiekārtošanu – divas hipotēkas ar kopējo vērtību 2 257 680 latu (tagad tie būtu 3 212 390 eiro) ir dzēstas jau pirms Latvijas pievienošanās eirozonai.

2009. gada 19. maijā Bemhenu pāris noslēdza laulības līgumu par visas mantas šķirtību, tādējādi 2011. gadā ekspluatācijā nodotās dzīvojamās mājas ar pirti vienīgā īpašniece ir Lolita Bemhena. Protams, kopā ar saimnieci mājā mīt arī viņas laulātais draugs.

Kas pieder Leonam Bemhenam?

Pēc Valsts ieņēmumu dienestā pieejamiem datiem, Leonu Bemhenu par ļoti bagātu nosaukt nevar. Viņa valsts amatpersonas deklarācija par 2017. gadu liecina – skaidrā naudā uzkrājis 11 300 eiro, bankā glabā nedaudz virs 3000 eiro. Nekustamo īpašumu, vērtspapīru un obligāciju nav, īpašumā ir divas vēl pagājušajā gadu tūkstotī ražotas piekabes – laivu vedēji. Bemhenam nav ne parādu, ne aizdevumu, 2017. gadā kopumā viņa alga Rīgas satiksmē sasniedza gandrīzu 66 000 eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās