Kultūra
2016. gada 25. janvāris, 18:12

JRT pirmais jauniestudējums Tabakas fabrikas telpās plānots Hermaņa režijā

Jauns.lv

Paredzēts, ka šovasar Jaunais Rīgas teātris (JRT) pārcelsies uz pagaidu mājvietu bijušās Tabakas fabrikas telpās Miera ielā, bet pirmās izrādes jaunajās telpās varētu būt skatāmas vienu līdz divus mēnešus pēc pārcelšanās sākšanas.

Taujāta, ar kādām izrādēm teātris atklās savu darbību bijušās Tabakas fabrikas telpās, JRT Reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste vēstīja, ka, visticamāk, sezona tiks sākta ar kādu no repertuāra izrādēm, savukārt pirmais jauniestudējums Tabakas fabrikas telpās tiek plānots Alvja Hermaņa režijā.

Tabakas fabrikas telpās izrādes tiks spēlētas trīs spēles laukumos - Lielajā zālē, kur paredzētas 234 skatītāju sēdvietas, Mazajā zāle ar 224 skatītāju sēdvietām un Kamerzālē, kur paredzētas 120 skatītāju sēdvietas.

Kā iepriekš skaidroja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons, bijušās Tabakas fabrikas remonts un telpu pielāgošana JRT vajadzībām jāpabeidz līdz šā gada augustam.

"Darbi ir sākti šā gada 6.janvārī, un to izpildes termiņš ir 2016.gada augusts - JRT jaunās sezonas sākums. Tas ir pie nosacījuma, ja nav jāveic neplānoti betonēšanas darbi," skaidroja Blodons.

Darbus Tabakas fabrikā veic SIA "RBSSKALS Būvvadība", kas pērn septembra beigās uzvarēja VNĪ izsludinātajā iepirkumā "Ražošanas ēkas pārbūve, teātra telpu ierīkošana un saimniecības ēku nojaukšana Miera ielā 58A, Rīgā".

Iepirkuma kopējā līgumcena ir 1 999 590,27 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Tabakas fabrikas telpas tiek pārbūvētas, lai nodrošinātu JRT pārcelšanos uz pagaidu telpām, kamēr norisināsies JRT ēkas Lāčplēša ielā 25, Rīgā, rekonstrukcijas darbi.

JRT ēkas rekonstrukciju sākotnēji bija paredzēts sākt jau 2014.gada rudenī un pabeigt divu gadu laikā līdz šim gadam. Taču tagad termiņš tiek pārcelts vismaz par diviem gadiem.

"Būvniecība ir plānota 20 mēnešus. Tas arī ir diezgan utopiski, bet tagad 2018.gads visiem ir pieturas punkts. Arī kultūras ministre ļoti cer, ka līdz 2018.gada beigām teātri varēs atklāt," iepriekš sacīja rekonstrukcijas projekta autore Zaiga Gaile.

Paredzētais finansējums JRT ēku kompleksa rekonstrukcijai ir 19,006 miljoni eiro bez PVN, savukārt Tabakas fabrikas pielāgošanai JRT vajadzībām būvdarbu prognozējamā līgumcena tika lēsta līdz 2,37 miljoniem eiro bez PVN jeb aptuveni 2,9 miljoni eiro.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA