foto: Ekrānuzņēmums
Roberts Klimovičs turpina Kadiša iesākto un pie valdības mājas sāk badastreiku
Klimovičs badastreikā, kā savu galveno prasību, pieprasa varai izbeigt visatļautību.
Sabiedrība
2019. gada 24. februāris, 14:03

Roberts Klimovičs turpina Kadiša iesākto un pie valdības mājas sāk badastreiku

Jauns.lv

Viens no Latvijas musulmaņu kopienas līderiem Roberts Klimovičs savā "Facebook" tiešraidē atklāja, ka turpinās Aināra Kadiša iesākto un uzsāks badastreiku. Viņš paziņoja par vispārēju tautas badastreiku, tādējādi aicinot to darīt arī citiem Latvijā dzīvojošajiem.

Klimovičs paziņoja, ka 24. februārī no 9 rītā būs pie Ministru kabineta ēkas, kur turpinās Kadiša iesākto, bet vakarā viņu nomainīs jau cits aktīvists, tādējādi radot nepārtrauktu kustību.
Viņš aicināja ikvienam pievienoties šajā badastreikā un iespēju robežās izrādīt protestu (12 stundas, 24, stundas, 36 studnas, divas dienas vai pat ilgāk).

foto: Ekrānuzņēmums
Klimovičs badastreikā, kā savu galveno prasību, pieprasa varai izbeigt visatļautību.

Viņš tautas badastreiku vēlas padarīt par nepārtrauktu kustību, lai nostātos pretī valdības visatļautībai. Roberts tic, ka kopējiem spēkiem valstī var panākt pārmaiņas.

Pie Ministru kabineta ēkas Klimovičs ar citiem aktīvistiem izvietojis vairākus plakātus, kuros atspogļotas prasības.

Klimovičs badastreikā, kā savu galveno prasību, pieprasa varai izbeigt visatļautību. Viņš pieprasa padarīt neiespējamu arī vienīgā mājokļa konfiskāciju, kā arī izbeigt nekustamā īpašuma nodokļa iekasēšanu par vienīgo nekustamo īpašumu, kurā mitinās cilvēki.

Tāpat Klimovičs pieprasa atcelt Artusu Kaimiņu no Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja amata. Viņš vēlas arī praida aizliegšanu, jo intīmās lietas nav jāizrāda publiski.

Viņš pauž atbalstu 58 gadus vecajam Aināram Kadišam, kurš 13.februārī pie Ministru kabineta ēkas uzsāka badastreiku. Vīrietis parādījis piemēru, ka jāstājas pretī netaisnībai un pārspēkam.

Šobrīd viņš atrodoties slimnīcā ārstu uzraudzībā un Klimovičs viņu nevarot sazvanīt.

Kadišs uzskata, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) viņu aplaupījis, liekot maksāt nodokli par pārdotu nekustamo īpašumu. Pagājušā gada nogalē, kad VID "inkasso" kārtībā no viņa bankas konta noņēmis vairāk nekā 9000 eiro, jo viņš bija palicis valstij parādā kapitāla pieauguma nodokli par mantotas zemes pārdošanu.

Pie Ministru kabineta neapmierināts pilsonis uzsāk badastreiku

gallery icon

VID gan skaidro, ka viss noticis likumīgi – kapitāla pieauguma nodoklis Latvijā tiek iekasēts jau vairākus gadus, un cilvēki pirms tam tiek vairākkārt informēti, kā tas noticis arī šajā gadījumā.

Piketa laikā ap Aināra telti sniegā bija izvietoti vairāki plakāti, kas vēstīja par viņa neapmierinātību ar pastāvošo kārtību. Viens no plakātiem vēstīja, ka viņam it kā atņemta nauda bankas kontā - tā esot nozagta. Citā bija rakstīts, ka steidzami jāaptur perversiju propaganda skolās un publiskajā telpā. Vēl kādā plakātā Kadišs pieprasīja mazināt sociālo nevienlīdzību. Visbeidzot vīrietis ziņoja, ka Latvijas valsts ir bende.  

Policija ceturtdien konfiscēja telti, ko Kadišs bija uzslējis pie Ministru kabineta. Tomēr viņš plāno turpināt badastreiku, dienās uzturoties skvērā pretim valdības ēkai, bet naktis pārlaižot telpās.