Politika
2019. gada 6. februāris, 15:22

Abu Meri bez atlīdzības konsultēs Kariņu sabiedrības integrācijas jautājumos

Jauns.lv / LETA

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) partijas biedrs Hosams Abu Meri ir apstiprināts par Ministru prezidenta ārštata padomnieku sabiedrības integrācijas jautājumos, informēja premjera birojā.

Abu Meri amata pienākumus pildīs sabiedriskā kārtā, par to nesaņemot atalgojumu.

Abu Meri norādīja, ka pilsoniskās sabiedrības līdzdalība valsts lēmumu pieņemšanā ir stipras demokrātijas pamats.

"Latvijā ir vairāk nekā 23 000 biedrību un nodibinājumu, tās sniedz būtisku ieguldījumu mūsu valsts attīstībā, tādēļ ir svarīgi veidot pastāvīgu dialogu starp valdību un pilsonisko sabiedrību. Sabiedrības integrācija nozīmē ne tikai cittautiešu un mazākumtautību iekļaušanu sabiedrībā. Tā aptver arī jautājumus par cilvēkiem ar invaliditāti, senioriem, mazturīgajiem, latviešu diasporu ārzemēs un citām sabiedrības grupām - par viņu pieņemšanu un par stereotipu nojaukšanu. Mans mērķis ir stiprināt attiecības un sadarbību starp nevalstiskajām organizācijām un valsts institūcijām, lai šos jautājumus risinātu pēc iespējas sekmīgāk," atzina Abu Meri.

Abu Meri kopš studiju laika ir aktīvi pievērsies sabiedrības integrācijas jautājumiem. Viņš ir līdzdarbojies Latvijas un Libānas kultūras biedrības un Arābu kultūras centra izveidē, ir pildījis Sabiedrības integrācijas sekretariāta Mazākumtautību līdzdalības padomes locekļa pienākumus.

Kā 12.Saeimas deputāts Abu Meri strādāja Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā un Sociālo un darba lietu komisijā, kā arī ir pildījis Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra amata pienākumus.

Pašlaik Abu Meri ir Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas padomes loceklis, Kultūras ministrijas Mazākumtautību konsultatīvās padomes loceklis un politiskās partijas "Vienotība" valdes loceklis.

LETA jau vēstīja, ka Kariņa parlamentārā sekretāre ir Evika Siliņa, kura līdz šim bija iekšlietu ministra parlamentārā sekretāre.

Kariņa padomniece politikas plānošanas un komunikācijas jautājumos ir kļuvusi Ieva Zīberga, kura līdz šim jau bija viņa padomniece komunikācijas jautājumos Eiropas Parlamentā.

Premjera padomnieks ekonomikas jautājumos ir līdzšinējais ekonomikas ministra parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks, bet padomniece juridiskos jautājumos - kādreizējās valdības vadītājas Laimdotas Straujumas (JV) juridiskā padomniece Ilze Skrodele.

Tikmēr Lelde Līce-Līcīte turpinās pildīt padomnieces Eiropas Savienības jautājumos pienākumus Ministru prezidenta birojā.

Atbilstoši valdības sadarbības līgumam Kariņa padomnieks demogrāfijas jautājumos ir nacionālās apvienības valdes loceklis, sadarbības platformas "Demogrāfisko lietu centrs" vadītājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Ministru prezidenta biroju vada līdzšinējais Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks enerģētikas jautājumos Jānis Patmalnieks.

Visbeidzot Kariņa preses sekretārs ir Sandris Sabajevs, kurš līdz šim koordinēja partiju apvienības "Jaunā Vienotība" komunikāciju ar medijiem.