Arī šogad uz Eirovīziju cierē “ElektroFolk”, Samanta Tīna un Markus Riva! Zināmi visi “Supernova 2016” dalībnieki
Arī šogad uz Eirovīziju vēlas tikt ne reizi vien nacionālajā atlasē startējušie grupa “ElektroFolk”, Markus Riva un Samanta Tīna.
Kultūra
2016. gada 31. janvāris, 22:25

Arī šogad uz Eirovīziju cierē “ElektroFolk”, Samanta Tīna un Markus Riva! Zināmi visi “Supernova 2016” dalībnieki

Jauns.lv

Dziesmu autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2016” otrajā ievadraidījumā tika paziņoti tie 20 izpildītājus, kas sacentīsies par uzvaru un konkursa galveno balvu - ceļazīmi uz starptautisko dziesmu konkursu “Eirovīzija”, kas šogad norisināsies Zviedrijā.

Izskatot 88 izpildītāju iesniegtos pieteikumus, konkursa atlases žūrija teica “jā” 31 dalībniekam, kuri tika uzaicināti uz noklausīšanos klātienē. No tiem tika izvēlēti 20 labākie, kas 7. februārī uzsāks cīņu par uzvaru konkursā.

Tie ir lielākoties jau pazīstami jaunie mūziķi (pārsvarā – talantu šovu dalībnieki), kas Eirovīzijas nacionālajā atlasē startējuši jau iepriekšējos gadus. Piemēram, Samanta Tīna, kas jau daudzreiz bijusi tuvu iespējai pārstāvēt Latviju Eirovīzijā, jo vairākkārt iekļuvusi Nacionālās atlases labāko trijniekā. Viņa šogad “Supernovā” startēs ar divām dziesmām. Tāpat veiksmi atkal izmēģinās aizvadītā gada “Supernovas” superfinālisti grupa “ElektroFolk” un Markus Riva, kas pērn piekāpās Aminatai.

Par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijā šogad cīnīsies arī jau savulaik Nacionālajā atlasē spēkus izmēģinājušie Ivo Grīsniņš – Grīslis, duets Dvīnes, Paula Dukure, Rūta Dūduma, Sabīne Berezina, Madara Grēgere, “MyRadiantU”, Mārtiņš Ruskis, Marta Ritova un Miks Dukurs. Ir arī par kādam jaunam un plašāk nedzirdētam vārdam. Piemēram, Iluta Alsberga (viņu skatītāji varbūt atpazīs no LTV šova “Mana dziesma”), Edvards Grieze, Justs Sirmais, smagā metāla grupas “Catalepsia” un  “Crow Mother”.

Visi šie mūziķi LTV1 tiešraidēs 7. un 14. pulksten 21:25 dalībnieki kāps uz konkursa “Supernova” skatuves, kur sacentīsies par žūrijas un skatītāju simpātijām, lai iekļūtu konkursa pusfinālā. Tiešraidēs žūrijas sastāvā būs Guntars Račs, Kaspars Roga, Ieva Kerēvica un Intars Busulis. Tiešraižu vadītāji, tāpat kā konkursa pirmajā sezonā, būs Toms Grēviņš un Ketija Šēnberga.

Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva