foto: LETA
Gobzems divarpus stundas pavadījis KNAB, kur, visticamāk, ziņojis par savu bijušo draugu Kaimiņu
Gobzems bijis uz iztaujāšanu KNAB.
Politika
2019. gada 25. janvāris, 18:43

Gobzems divarpus stundas pavadījis KNAB, kur, visticamāk, ziņojis par savu bijušo draugu Kaimiņu

Jauns.lv / LETA

Partijas "KPV LV" politiķis Aldis Gobzems šodien ir paviesojies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), taču informāciju par runāto nesniegs, jo parakstījies par informācijas neatklāšanu, pavēstīja Gobzems.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekš Gobzems bija informējis, ka šodien dosies uz KNAB, lai sniegtu informāciju saistībā ar paziņojumiem no Saeimas tribīnes par deputātu Artusu Kaimiņu (KPV LV) un iespējamu partijas "KPV LV" nelikumīgu finansēšanu.

Šodien Gobzems neatklāja, par kādas tieši informācijas neatklāšanu parakstījies. Politiķis akcentēja, ka "nav jau tā, ka skrēju uz KNAB", bet viņam bijis pienākums atsaukties uz aicinājumu ierasties. Iztaujāšana birojā ilgusi apmēram divarpus stundas, klāstīja Gobzems.

Deputāts nekomentēja arī jautājumu, vai viņam saistībā ar Kaimiņa un iespējamās "KPV LV" nelikumīgās finansēšanas kriminālprocesu ir piemērots liecinieka statuss.

Kā ziņots, Gobzems 23.janvārī debatēs par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdības apstiprināšanu paziņoja, ka konflikts starp viņu un Kaimiņu esot sācies pēc Kaimiņa piedāvājuma partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa". Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot ticies ar kādu "Gobiņa kungu", kas tautā esot zināms kā "Meroni kasieris", un partijas "Vienotība" politiķi Arti Kamparu.

Gobzems atsaucās uz sarunu, kurā esot piedalījies gan viņš, gan Kaimiņš un vēl kādas trīs personas un kurā Kaimiņš esot norādījis, ka situācijā, kad partijai nav naudas, "Rūdolfs ir gatavs dot 100 000 eiro", turklāt esot plāns naudas atmazgāšanai. Sarunā klātesošie esot noraidījuši šo ideju un kopš tā laika esot sācies konflikts starp Kaimiņu un viņu, apgalvoja Gobzems.

Politiķis aģentūrai LETA stāstīja, ka īsi pēc Saeimas sēdes viņu uzrunājis KNAB vadītājs Jēkabs Straume, aicinot ierasties birojā, lai sniegtu paskaidrojumus par šodienas izteikumiem. Gobzems aģentūrai LETA apliecināja, ka liecinās pret Kaimiņu un ka viņš zina "pietiekoši daudz" par Kaimiņa dzīvi.

Vaicāts, kāpēc agrāk nevērsās tiesībsargājošajās institūcijās, Gobzems atbildēja, ka līdz pēdējam "tiešām ticējis", ka Kaimiņa izteikumi "nav taisnība un ka tas ir tikai teātris".

Kā ziņots, Šveices advokāts Rūdolfs Meroni tika iecelts par smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga mantas glabātāju tiesvedības laikā, taču ir saņēmis oponentu kritiku, ka viņš šo statusu izmantojis, lai pats gūtu ietekmi Ventspils tranzīta uzņēmumos, savukārt Aivars Gobiņš ieņem dažādus amatus ar Meroni saistītos uzņēmumos.

Jau vēstīts, ka KNAB vēl aizvien turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kurā par nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu aizdomās turētā statuss piemērots 13.Saeimas deputātiem Kaimiņam un Atim Zakatistovam (KPV LV).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās