foto: LETA
Finanšu ministra Reira padomnieki būs Dālderis un Ploka
Finanšu ministrs Jānis Reirs.
Politika
2019. gada 23. janvāris, 18:05

Finanšu ministra Reira padomnieki būs Dālderis un Ploka

Jauns.lv / LETA

Finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieki būs Ints Dālderis (JV) un Karīna Ploka (JV), informēja Reirs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunieceltais finanšu ministrs par padomnieku budžeta jautājumos izvēlējies Dālderi, kurš iepriekšējā Saeimas sasaukumā darbojās Saeimas budžeta komisijā.

Savukārt līdzšinējā Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Ploka būs Reira padomniece juridiskajos jautājumos.

Plānots, ka Reira biroja vadītāja arī turpmāk būs Signe Jantone, kura patlaban atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā.

Patlaban vēl nav zināms Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs, kas tikšot izraudzīts no partijas "KPV LV" vidus. Sākotnēji FM parlamentārā sekretāra amatam tika virzīts Ralfs Nemiro, tomēr šī kandidatūra atkrita, jo Nemiro tika iecelts ekonomikas ministra amatā.

Reirs arī norādīja, viņa birojā nebūs preses sekretāra, jo šīs funkcijas tiks uzticētas FM Komunikācijas nodaļai.

Tāpat finanšu ministrs atzina, ka viņš plāno nolikt savu deputāta mandātu Saeimā. Vienlaikus Reirs norādīja, ka, lai arī kļuvis par finanšu ministru, viņš turpinās sekot līdzi labklājības nozarē notiekošajam.

Jau ziņots, ka Saeima šodien ar 61 balsi apstiprināja jauno valdību, kuru vadīs parlamenta vismazākās frakcijas - "Jaunās Vienotības" (JV) - politiķis Krišjānis Kariņš.

Deputāti ārkārtas sēdē debatē par Kariņa valdību

gallery icon
59

Pret Kariņa valdību nobalsoja 39 deputāti. Kariņa valdības apstiprināšanu vienbalsīgi atbalstīja visas koalīcijas frakcijas, izņemot "KPV LV". No "KPV LV" deputātiem valdības apstiprināšanu atbalstīja 11 deputāti, bet pret nobalsoja Iveta Benhena-Bēkena, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Karina Sprūde un Didzis Šmits. Pret valdības apstiprināšanu balsoja arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Saskaņa".

Valdību veido piecu politisko spēku pārstāvji - JV, Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Attīstībai/Par" (AP), "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "KPV LV". JV Saeimā ir astoņi deputāti, VL-TB/LNNK un AP - pa 13, bet JKP un "KPV LV" - pa 16. Taču "KPV LV" frakcija ir iekšēji sašķēlusies un Kariņam nav visu šī spēka politiķu atbalsta, tāpēc iepriekš tika spriests par "koalīcijas kodolu", kuru veido JV, AP, JKP un VL-TB/LNNK ar 50 balsīm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās