foto: Andrejs Baburovs/LETA
Bēdīgi slavenās uzņēmējas Sarmas Melngailis dzīvē jaunas nepatikšanas
Ziņas par Sarmas Melngailes personīgo dzīvi parādījušās pēc tam, kad kāds nopludinājis viņas e-pasta saraksti ar abiem vīriešiem - precētu advokātu un slaveno komiķi Luiju CK.
2019. gada 16. janvāris, 06:11

Bēdīgi slavenās uzņēmējas Sarmas Melngailis dzīvē jaunas nepatikšanas

Jauns.lv

Populāro augstas klases vegānu restorānu īpašniece Sarma Melngailis (46) nonāca pasaules mediju uzmanības centrā 2016. gadā pastrādātā nozieguma dēļ – pašas restorāna konta izzagšanas. Nu par skandalozās latviešu izcelsmes biznesmenes dzīvi atklājušies ne mazāk pārsteidzoši jaunumi. Noplūdusi sarakste liecina, ka viņai bijuši intīmi sakari ar savu advokātu un slaveno ASV komiķi Luiju CK.

Aptuveni pirms gada Melngailis no sava restorāna nozaga 1,6 miljonus ASV dolāru, pārskaitot tos no uzņēmuma kases uz savu personīgo kontu. Pēcāk viņa devās apceļot pasauli un, saskaņā ar izmeklēšanas gaitā atklātu informāciju, tērēja naudu uz nebēdu kopā ar nu jau bijušo vīru Entoniju Strangi. Melngailis ilgstoši nemaksāja nodokļus un sava restorāna 84 darbiniekus atstāja bešā, ilgstoši neizmaksājot algas. Kopā uzņēmēja tiem bija parādā 40 000 ASV dolāru.

Latvietei Sarmai Melngailis piederošais ekskluzīvais "Pure Food and Wine" restorāns Ņujorkā

gallery icon
7

Bezrūpīgā dzīve un izpriecas noslēdzās, kad Melngailis tika notverta kādā Tenesijas štata viesnīcā. Bēguļojošo uzņēmēju iegāza pašas mirkļa vājība. Tika izsekots vegānei pagalam netipisks ēdiena pasūtījums uz viesnīcas numuriņu – pica ar gaļu un sieru. Stāsts noslēdzās ar salīdzinoši niecīgu 4 mēnešu cietumsodu, kuru Melngailis jau pirms kāda laika izcieta.

Melngailis advokāts: “Es gribētu tevi piesmiet”

Sarmai Melngailis sākotnēji paredzētais sods bijis patiesi bargs – 15 gadi cietumā.

Par to, ka reāli piemērotais sods bijis par vairāk nekā 14 gadiem īsāks atbildīgs viņas advokāts Džefrijs Lihtmans (53), kura klientu lokā ir arī pasaulslavenais narkobarons Joakins Guzmans jeb El Čapo.

Kāda e-pastu sarakste, kura nonākusi ASV medija “The New York Post” rokās, atklāj, cik kaislīgas patiesībā bijušas Melngailis un precētā Lihtmana attiecības.

Saskaņā ar ASV medija pausto abi bijuši kopā laika posmā no 2017. gada februāra līdz 2018. gada maijam.

“Vai gribi man piederēt? Vai tu piekristu, ka es ik pa laikam izmantoju tavu ķermeni orgasma sasniegšanai?” kādā no vēstulēm rakstījis advokāts.

“Tu tiešām izskaties tik piemīlīga tajā foto, es gribētu tevi piesmiet. Vai tas ir slikti, ka manā galvā šobrīd ir gana daudz neķītru domu par tevi?” turpinājis Lihtmans.

“Vai tas ir slikti, ka tavas domas mani iepriecina?” atbildējusi Melngailis.

Turpmāk abu saraksta kļuvusi ar vien pikantāka. Advokāts, kurš tolaik aizstāvējis uzņēmēju tiesā, paudis savu sajūsmu par kopīgi aizvadīto nakti un bijis apmāts ar domu turpināt iesākto.

Melngailis par Lihtmana ģimenes stāvokli painteresējusies tikai vēlāk, un savā atbildē advokāts sākotnēji samelojis, sakot, ka ar sievu ir izšķīries, ziņo “The New York Post”. Pats Lihtmans noplūdušo saraksti plašāk komentēt atteicās, taisnojoties, ka savus advokāta pienākumus vienmēr ir pildījis atbildīgi un ar savu dzīvi grib tikt galā bez liekas mediju uzmanības.

Komiķis Luijs CK: “Es, iespējams, esmu tevi inficējis”

Medijiem nopludinātajā sarakstē arīdzan atklājies, ka Sarma Melngailis aptuveni pirms sešiem gadiem ielaidusies attiecībās ar populāro ASV komiķi Luiju CK (Louis CK), kurš 2017. gadā tika apvainots seksuālā uzmācībā. Komiķi publiski vainojušas piecas sievietes.

Par abpusēju un neizdziestošu kaisli šī sarakste, atšķirībā no vētrainās vēstuļu apmaiņas ar veiksmīgo un precēto advokātu, gan neliecina. Komiķis vēstulēs paudis savas ilgas pēc Sarmas Melngailis un piebildis, ka, iespējams, inficējis viņu ar kādu neminētu seksuāli transmisīvo slimību, vai arī ieguvis slimību no viņas.

“Es varētu būt inficējis tevi. Piedod, ja tā tiešām izrādās taisnība. Ja tomēr tu esi inficējusi mani – viss kārtībā, es nepārdzīvoju,” rakstījis komiķis, piebilstot, ka šādas slimības, viņaprāt, ir ierasta problēma.

Ap laiku, kad medijos parādījušās ziņas par Sarmas Melngailes sarakstēm, uzņēmēja sociālajā tīklā "Instagram", ko izmanto regulāri saziņai ar saviem sekotājiem un atbalstītājiem, ievietojusi šādu foto. Paraksts vēsta: "Vai es drīkstu ielīst gultā un paslēpties uz mūžu? [...] Pilno savas dzīves stāstu es izstāstīšu, un, kad tas notiks, ceru, ka tādējādi man izdosies palīdzēt citiem, īpaši sievietēm."

Komiķis gan atļāvies apgalvot, ka viņa partnerei bija jāuzstāj, lai viņš lieto prezervatīvu.

Spriežot pēc publicētā sarakstes satura, komiķim slimība varētu būt diagnosticēta un viņš informējis bijušo partneri par būtisko situāciju. Pats Luijs CK gan nav apstiprinājis, noliedzis, vai komentējis izskanējušo informāciju.