foto: Publicitātes foto
"Poga, lai izgaismotu peļķi" - rīdzinieki ironizē par "Rīgas satiksmes" apgaismojuma funkciju pieturvietās
Sabiedrība
2019. gada 8. janvāris, 15:26

"Poga, lai izgaismotu peļķi" - rīdzinieki ironizē par "Rīgas satiksmes" apgaismojuma funkciju pieturvietās

Jauns.lv / LETA

Atsevišķās galvaspilsētas sabiedriskā transporta pieturvietās izvietotas jauna tipa pieturvietas plāksnes ar apgaismojumu, informēja SIA "Rīgas satiksme" pārstāvis Viktors Zaķis.

Šādas plāksnes izvietotas piecās 13.janvāra ielas pieturvietās, kā arī 11.novembra krastmalas pieturvietā "Grēcinieku iela". Tās aprīkotas ar iespēju kustības sarakstus izgaismot ar speciālu gaismas slēdzi, lai pasažieriem atvieglotu pieturvietu sarakstu aplūkošanu diennakts tumšajā laikā.

Minētās sešas pieturvietas patlaban izvietotas testa režīmā. Pēc uzņēmuma pārstāves Baibas Bartaševičas teiktā, jauno plākšņu izvietošanu nodrošinājuši "Rīgas satiksmes" speciālisti. "Vienas pieturvietas aprīkošanas izmaksas ir līdz 4300 eiro, taču šajā summā ir ietverts viss darbs - projektēšana, izgatavošana, elektrības pieslēgšana, uzstādīšana un citi," sacīja pārstāve.

Iedzīvotāji saistībā ar jaunievedumu nešķiet pārāk pozitīvi noskaņoti. Kāds jautājis, vai tā ir "poga, lai apgaismotu peļķi kurā jāstāv", cits izteicies, ka viņa pietiktu ar to, ka visās pieturās būtu nojumes. Tajā pašā laikā vairākus izbrīnījuši pieturvietas plāksnes lielās izmaksas - kāds aprēķinājis, ka, ja tādas tiek plānotas uzstādīt visās Rīgas pieturās, izmaksas sasniegtu aptuveni 8,6 miljonus eiro.

Par plākšņu uzstādīšanu SIA "Rīgas satiksme" pārstāvji informējuši arī tviterī.