foto: LETA
Kesenfeldei piederošā "Sustainable Investments" atsavinājusi visas tai piederošās "Madara Cosmetics" akcijas
SIA "Madara Cosmetics" ražotne Mārupē.
Sabiedrība
2018. gada 14. decembris, 09:24

Kesenfeldei piederošā "Sustainable Investments" atsavinājusi visas tai piederošās "Madara Cosmetics" akcijas

Jauns.lv / LETA

Līdzdalību kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" kapitālā zaudējusi SIA "Sustainable Investments", kas pieder Lindai Kesenfeldei, liecina paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas paziņojumā teikts, ka "Sustainable Investments" trešdien, 12.decembrī, atsavinājusi visas tai piederošās "Madara Cosmetics" akcijas.

Jau vēstīts, ka 12.decembrī Somijas "Transmeri Group" palielināja līdzdalību "Madara Cosmetics" kapitālā no 6% līdz 23,09%. Kompānija iegādājās 639 960 "Madara Cosmetics" akciju, maksājot 8,3 eiro par akciju.

"Esošo akcionāru vēlme palielināt sev piederošo akciju skaitu apliecina uzticēšanos izvēlētajam biznesa modelim un attīstības stratēģijai," aģentūrai LETA sacīja "Madara Cosmetics" valdes loceklis un līdzīpašnieks Uldis Iltners, piebilstot, ka darījums nostiprina "Madara Cosmetics" akcionāru bāzi, kas uz ieguldījumiem skatās ilgtermiņā un vēlas strādāt ar skatu tālākā perspektīvā.

Savukārt Aigars Kesenfelds, kura ģimenes uzņēmums pārdeva akcijas, norādīja, ka "Transmeri Group" palīdzēs "Madara Cosmetics" turpmākajā attīstībā. "Pirms nepilniem 11 gadiem ieguldījām jaunā uzņēmumā, kura panākumiem tobrīd ticēja retais. Mums bija pārliecība, ka "Madara Cosmetics" dibinātāju stratēģiskais redzējums par dabīgās kosmētikas izaugsmi piepildīsies, un tā arī notika. Ir patiess prieks un lepnums, ka bijām kopā un palīdzējām "Madara Cosmetics" spert pirmos soļus un nostāties uz stabilas attīstības ceļa. Tagad uzņēmums ir kļuvis par lielāko kosmētikas ražotāju Latvijā un izaudzis tiktāl, ka vairs būtisku pienesumu dot nevaram un pēc veiksmīgas sadarbības ar "Madara Cosmetics" dibinātāju komandu izlēmām pārdot savas akcijas Somijas stratēģiskajam investoram, kurš palīdzēs "Madara Cosmetics" turpmākajā attīstībā. Es novēlu uzņēmumam turpināt tikpat strauju izaugsmi arī nākotnē," viņš sacīja.

Vienlaikus "Transmeri Group" kosmētikas virziena vadītāja Anu Koskinena atzīmēja, ka "Madara Cosmetics" spēcīgā vadības komanda ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc pirms gada tika nolemts iegādāties uzņēmuma akcijas. "Šo lēmumu ne mirkli nenožēlojam, tieši pretēji - labprāt izmantojām iespēju papildināt akciju skaitu. Gada laikā izaugsme ir turpinājusies, un esam pārliecināti, ka "Madara" kļūs par vadošo kosmētikas zīmolu Ziemeļvalstīs un Baltijā. Mūsu mērķi un loma uzņēmumā nemainīsies tāpēc vien, ka akciju portfelis kļuvis lielāks. Mēs pilnībā uzticamies esošajai vadībai un neplānojam palielināt ietekmi uzņēmumā," viņa teica.

Līdz šim "Madara Cosmetics" lielākie īpašnieki bija Lote Tisenkopfa Iltnere (23,92%), Uldis Iltners (23,92%), "Sustainable Investments" (17,09%), Zane Tamane (10,25%), Liene Drāzniece (6,83%) un "Transmeri Group" (6%).

"Madara Cosmetics" akciju kapitālu veido 3 745 242 akcijas 0,1 eiro nominālvērtībā.

Tāpat ziņots, ka "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 6,958 miljoni eiro, kas ir par gandrīz 29% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā.

"Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".