foto: Paula Čurkste/LETA
Krūms pārsūdzējis tiesas lēmumu par maksātnespējas administratora sertifikāta izbeigšanu
Maksātnespējas administrators Ilmārs Krūms tiek konvojēts uz tiesas sēdi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā.
112
2018. gada 10. decembris, 19:12

Krūms pārsūdzējis tiesas lēmumu par maksātnespējas administratora sertifikāta izbeigšanu

Jauns.lv / LETA

Nolaidībā apsūdzētais bijušais maksātnespējas administrators Ilmārs Krūms Administratīvajā apgabaltiesā ir pārsūdzējis Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nama spriedumu, ar kuru noraidīta Krūma sūdzība par Maksātnespējas kontroles dienesta (MKD) lēmumu izbeigt viņa administratora sertifikāta darbību, liecina tiesu informatīvajā sistēmā pieejamā informācija.

Administratīvā apgabaltiesa lietu saņēmusi šī gada 28.novembrī, bet 4.decembrī nolemts lietu skatīt rakstveida procesā, taču skatīšanas datums vēl nav nozīmēts.

Savukārt bijušais maksātnespējas administrators Nauris Durevskis, kurš citā kriminālprocesā tiek turēts aizdomās par tirgošanos ar ietekmi, nav pārsūdzējis Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru noraidīta viņa sūdzība par atstādināšanu no administratora amata pienākumu pildīšanas. Līdz ar to spriedums stājies spēkā šī gada 13.novembrī, liecina tiesu informatīvajā sistēmā pieejamā informācija.

Administratoru Durevski nogādā tiesā

Administratoru Durevski nogādā tiesā

gallery icon

Jau vēstīts, ka novembra beigās prokuratūra tiesai nodeva krimināllietu, kurā Krūms, bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds un vēl deviņas personas apsūdzētas izspiešanā, pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā un citos noziegumos. Krūms šajā kriminālprocesā apsūdzēts nolaidībā.

Tiesībsargājošās iestādes sāka kriminālprocesus par iespējamiem pārkāpumiem uzņēmumu "Dzimtā sēta" un "Peltes īpašumi" maksātnespējas procesos un iespējamām nelikumībām "Trasta komercbankas" likvidācijas procesā.

Janvāra vidū Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" vēstīja, ka Sprūds un Krūms draudējuši konfiscēt "Trasta komercbankas" kreditoru naudu.

Sprūds savāc valsts vēsturē lielāko atbrīvošanas ķīlu un tiek izlaists no cietuma

Izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā apsūdzētajam bijušajam maksātnespējas administratoram Mārim Sprūdam izdevies divu dienu laikā savākt un iemaksāt pusmiljona ...

gallery icon

Izmeklēšana uzskatot, ka Sprūds, Krūms un vēl četri cilvēki no bankas kreditoriem, kas gaidījuši savu kārtu saņemt bankā iestrēgušo naudu, izspieduši pamatīgas summas. Likumsargu ieskatā, dažiem bankas kreditoriem tika paziņots - lai atgūtu noguldījumus, ir jādalās. Esot izmantoti arī draudi. Kreditoriem esot norādīts, ja Krūmam, Sprūdam un pārējiem nesamaksās, tad kreditoriem pienākošos naudu atzīmēs kā noziedzīgi iegūtu, un viņi to vienkārši neredzēs, vēstīja raidījums.

Tiesas sēde par drošības līdzekļa piemērošanu administratoram Sprūdam

gallery icon

2017.gada jūnijā Valsts policija veica 16 kratīšanas, kuru laikā izņemti svarīgi dokumenti un naudas līdzekļi vairāku tūkstošu eiro apmērā. Tika arestēti vairāki nekustamie īpašumi, luksus klases automašīnas un vairāki simti tūkstoši eiro skaidrā naudā.

Sprūdu Valsts policija aizturēja 2017.gada jūnijā. Sprūdu atbrīvoja 2018.gada februārī pēc tam, kad tiesa viņam noteica pusmiljona eiro lielu drošības naudu. Šī ir lielākā drošības naudas Latvijas tiesu sistēmas vēsturē un to oficiāli samaksāja viņa brālis, uzņēmējs Kristaps Sprūds.