foto: LETA
Gobzems pirmoreiz komentē Šlesera publiski pausto atbalstu: "Viņš man traucē un būtiski kaitē"
Politika
2018. gada 8. decembris, 19:48

Gobzems pirmoreiz komentē Šlesera publiski pausto atbalstu: "Viņš man traucē un būtiski kaitē"

Jauns.lv

Partijas KPV LV līderis Aldis Gobzems sestdien sociālajos tīklos komentējis miljonāra un biznesmeņa Aināra Šlesera publiski pausto atbalstu viņam kā ministru prezidenta amata kandidātam.

Intervija ar Aināru Šleseru tika publicēta piektdien laikrakstā "Dienas Bizness". Sandra Toča rakstā Šlesers slavēja Gobzemu kā piemērotāko figūru jaunas valdības izveidē, kā arī aicināja Saeimu balsot par Gobzema ministru sadalījuma piedāvājumu, vairākkārt uzsverot, ka valdība būtu jāveido no "profesionāļiem". Tajā pašā dienā Gobzems nāca klajā ar savu "plānu B" - tajā tiek piedāvāts ministru krēslu sadalījums akurāt "profesionāļiem" neatkarīgi no partejiskās piederības. Tiesa, viņš patlaban nav nosaucis konkrētu cilvēku vārdus.

Šāda sakritība sabiedrībā lika no jauna uzvējot runām, ka Gobzems ir Šlesera marionete, darbojas viņa interesēs, un partija KPV LV esot Šlesera projekts. Uz to norāda arī partija "Attīstībai/Par!" (AP), kuru "plāna A" ietvaros no sarunām par valdības veidošanu šonedēļ izslēdza pats Gobzems. AP atzīmēja, ka jau pirms vēlēšanām bijis skaidri noprotams Šlesera atbalsts KPV LV. Kampaņā iznāca vairāki avīzes "Dienas Bizness" numuri, kuros atbalsts tika pausts partijām "Saskaņa" un KPV LV. Pagājušajā nedēļā Šlesers gan noliedza, ka jebkad būtu "stāvējis aiz" KPV LV vēlēšanu kampaņas.

Gobzems: Šlesers man būtiski traucē

KPV LV līderis līdz šim nav izteicies par Šlesera aktivitātēm viņa atbalstīšanā. LTV "Panorāmai" Gobzems vien norādīja, ka Šleseru īsti nemaz nepazīst - abi tikušies tikai kādas divas trīs reizes, un tās bijušas tādā "labdien-labdien" līmenī.

Taču sestdienas rītā Gobzems veica ierakstu sociālajos tīklos, kurā pauž, ka Šlesers viņam kaitē, turklāt būtiski:

"Un tagad padomājiet loģiski. Aināra Šlesera darbības man kaitē? Jā, kaitē. Traucē un kaitē būtiski. Vai cilvēks, kurš stāvētu aiz manis, vēlētos apzināti man kaitēt? Loģika saka, ka nē. Ja cilvēks, kurš patiesi ir aiz manis, to vēlētos atklāt vai noslēpt? Domāju, ka noslēpt ir loģiska atbilde, tāpat kā Rūdolfs Meroni vēlas noslēpt, ka stāv aiz kāda politiķa. Vai varētu būt tā, ka Ainārs Šlesers patiesībā stāv aiz kādiem citiem, kas skaļi kliedz, ka esmu Šlesera plāns? Kā tajā stāstā - kurš visskaļāk kliedz “ķeriet zagli”? Domājiet loģiski," pauda Gobzems.

"Esmu darba procesā un neklausos kliedzējos"

Tāpat Gobzems vēsta, ka viņa iecerētais profesionāļu kabinets esot labākais iespējamais variants: "Profesionāļu, kuriem nevar pārmest ne oligarhus, ne Kremļa ietekmi, ne politiskas shēmas. Cilvēki, kurus viņu darba sasniegumu dēļ ciena visa sabiedrība, ir labākais, kas var notikt. Un tad rodas jautājums, kāpēc Jaunupa Attīstībai/Par un Jaunupa marionete Pūce tik skaļi kliedz.
Domājiet līdzi. Esmu darba procesā un neklausos kliedzējos. Mans piedāvājums būs labākais iespējamais. Kā vienmēr," viņš raksta.

Jau vēstījām, ka Gobzems piektdien atsauca sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību". Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvā samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. "KPV LV" pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Vairums Saeimā pārstāvēto politisko spēku pauduši, ka neatbalstītu šādu ieceri. Ieceri neatbalsta arī Kaimiņš, kurš arī iepriekš paudis, ka viņš nebūtu gatavs iet valdībā, kurā tiktu pārstāvēta arī Zaļo un zemnieku savienība, ko iepriekš piedāvājis Gobzems.

Sestdienas vakarā Gobzems feisbukā pauda, ka pirmdien iecerētā preses konference tiek atcelta. "Publiski paziņojumi tiks pārcelti vēlāk, par ko atsevišķi tiks sniegta informācija, jo mainīts laiks, kad pēdējos jaunumus pārrunāsim partijas frakcijā pirms došanās pie Valsts prezidenta," viņš vēstīja.

Aināra Šlesera 48. dzimšanas dienas viesi

2018. gada 26. janvāra vakarā Rīgas centrā uz viesnīcu "Hotel Roma" devās Latvijas turīgie ļaudis, politiķi, uzņēmēji, lai svinētu ekspolitiķa ...

gallery icon

Tik dažādais Aldis Gobzems laika griežos

Pasniedzējs, direktors, advokāts, politiķis un premjera kandidāts - kā laika gaitā mainījies Aldis Gobzems.

gallery icon