foto: Facebook
"Ar varu mīļš nebūsi" - Baldones novada izpilddirektore Nelda Sniedze darbu tomēr pametīs
Pēc aicinājumu atkāpties to neizdarījusī Baldones novada pašvaldības izpilddirektore darbu tomēr pametīs.
Novadu ziņas
2018. gada 27. novembris, 19:20

"Ar varu mīļš nebūsi" - Baldones novada izpilddirektore Nelda Sniedze darbu tomēr pametīs

Jauns.lv / LETA

Baldones novada pašvaldības izpilddirektore Nelda Sniedze, kura vairākkārt saņēmusi aizrādījumus un arī disciplinārsodu no domes priekšsēdētāja Raimonda Audzera (VL-TB/LNNK, V), decembrī pametīs amatu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

domes vadība izpilddirektori lūgusi amatu pamest, taču viņa to nav darījusi, un panākta abpusējā vienošanās.

To apstiprina arī Sniedze, kurai esot pārmests, ka "izpildvara iejaukusies politikā". Viņa gan uzskata, ka noticis tieši pretējais, un politiķi ir iejaukušies izpildvarā, dodot rīkojumus darbiniekiem, apejot izpilddirektori, un tāpēc iestājas "haoss apritē".

Izpilddirektore atzina, ka viņai ilgstoši ir nesaskaņas ar domes vadību, jo viņai nav pieņemama vadības attieksme pret darbiniekiem. Turklāt arī pašai Sniedzei piemērots disciplinārsods. Daļa domes deputātu aicināja Audzeru sodu atcelt, bet tā kā tas netika izdarīts, izpilddirektore sodu pārsūdzējusi tiesā.

"Ar varu mīļš nebūsi," atzina Sniedze, piebilstot, ka Baldones novada pašvaldībā ir lieliska speciālistu komanda, taču, "domes priekšsēdētāja vadības stila dēļ" daļa grasoties darbu pamest.

Vairāk nekā pirms gada, mainoties varai Ķeguma novadā, Sniedze tika atbrīvota arī no amata Ķeguma novada pašvaldībā, taču viņa neuzskata, ka atbrīvošanas no darba būtu saistītas ar profesionālajām īpašībām. "Ķegumā viena politiskā spēka vadībā nostrādāju septiņus gadus. Esmu profesionāls cilvēks, man ir 12 gadu pieredze valsts pārvaldē, astoņus gadus esmu nostrādājusi pašvaldībās," klāstīja izpilddirektore.

Ar Audzeru pašlaik sazināties nav izdevies.

Iepriekš, oktobrī, notiekot kārtējai varas maiņai Baldones novada domē, bijušais domes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (GKML) apgalvoja, ka pārmaiņas domē sākušās, jo domes priekšsēdētāja Audzera pārstāvētais saraksts vēlējies pārņemt iepirkumu jomu, un sākušās represijas pret pašvaldības iepirkumu speciālistu.

Audzers pašvaldības izpilddirektorei licis speciālistam izteikt rājienu, ko izpilddirektore neesot darījusi.

"Tad viņš saprata, ka viņam nav kontroles pār pašvaldības personālu, un sekoja zemisks gājiens. Izpilddirektore bija atvaļinājumā, tas bija augusts, bet viņai 3.septembrī vajadzēja uz skolu vest bērnu, un viņa palūdza domes priekšsēdētājam vēl vienu papildu brīvu dienu. Audzers to viņai apsolījis, bet pēc tam aizmuguriski iesniegumu nav saskaņojis," stāstīja Požarnovs, piebilstot, ka tad, kad izpilddirektore 3.septembrī nebija ieradusies darbā, viņai noteikts disciplinārsods. Vēlāk deputāti balsojuši par soda atcelšanu, taču jaunveidojamā koalīcija lēmumu nav atbalstījusi.

Jau vēstīts, ka, apvienojoties nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), "Vienotības" un "Reģionu alianses" (RA) deputātiem, oktobra beigās Baldones novadā izveidota jauna valdošā koalīcija, bet no amatiem atbrīvoti domes priekšsēdētāja vietnieki Požarnovs, kurš pats īsu brīdi bija domes vadītājs, un Viola Āboltiņa (LZP).

Turpmāk priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pildīs Inese Jēkabsone, kura pārstāv iepriekš opozīcijā strādājušo RA.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Līdz ar to pašlaik Baldonē darbojas VL-TB/LNNK, "Vienotības" un RA koalīcija, opozīcijā atstājot "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Zaļās partijas pārstāvjus.