foto: Kristiana Lepse-Kazarjana
Baldoni vēlas savienot ar kosmisko apziņu un radīt par seksuālās enerģijas kalvi
Tā projektā izskatās iepretim Baldones estrādei iecerētais Zemes enerģijas parks ar septiņiem gredzeniem.
Novadu ziņas
2018. gada 28. oktobris, 07:31

Baldoni vēlas savienot ar kosmisko apziņu un radīt par seksuālās enerģijas kalvi

Kas Jauns Avīze

Vairāki baldonieši gatavojas vērsties pie Baldones novada domes ar prasību nepieļaut Zemes enerģijas parka izveidi, kur iecerēts smelties seksuālo un citas enerģijas, tostarp savienoties ar kosmisko apziņu.

Izvēlētā vieta atrodas iepretim Baldones estrādei Vanagkalnā. Projekts ir Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Vides mākslas apakšnozares studentes, baldonietes Kristianas Lepses-Kazarjanas maģistra darbs.

Septiņi gredzeni

Autore par ieceri vēsta: “Šajā parka projekta risinājumā tiek aktualizētas šādas tēmas: āderes, zemes spēka un enerģijas vietas.” Apmeklētāji te varēšot uzlādēt un iegūt zemes spēka enerģiju. Ezoterisko projektu par pilnu ņēmusi Baldones novada domes Attīstības nodaļa, kas pat sagatavojusi uzskates materiālu.

Teritorijas sakārtojuma konceptā ir objekta mijiedarbība ar zemi: savienošanās ar dabu, dabīgās enerģijas uzlāde no dabīgiem resursiem. Vieta un plānojums veidots, veicot “zinātniski pamatotus ekoģeoloģijas un zemes enerģijas pētījumus”.

Objektu veido septiņi gredzeni, katrs ar īpašu nozīmi. Piemēram, seksuālais gredzens aktivizē radīšanu, seksualitāti un seksuālo ekstāzi, rīkles čakras gredzens veicina komunikāciju, vainaga čakras gredzens ir pats aktīvākais – baltās kosmiskās gaismas stara vieta, kur savienoties ar kosmisko apziņu “ārpus dualitātes”.

Cer uz Eiropas naudu

Domes Attīstības nodaļas vadītāja Līga Dāboliņa "Rīgas Apriņķa Avīzei" skaidrojusi, ka Vanagkalns iekļauts novada attīstības programmā 2014.–2020. gadam kā labiekārtota brīvdabas atpūtas vieta. “Projekts ir konceptuāls, un tikai gadījumā, ja kādreiz tiks īstenots, tad paredzot ES fondu finansējumu,” pauž Dāboliņa.

Ieceres autore Lepse-Kazarjana telefonsarunā ar "Rīgas Apriņķa Avīzi" kļuvusi ērcīga, atteikusies atbildēt gan telefoniski, gan elektroniski, aicinot klātienē iepazīties ar projektu un sniegt detalizētu informāciju. Sarunas gaitā tomēr noskaidrojies, ka ieceres vizualizācija, arī videomateriāls, apskatāma domes telpās.

Luterāņu draudze iebilst

Bijusī baldoniete Ginta, kura turpina maksāt nodokļus Baldones novadā, paudusi neizpratni par dīvaina objekta iespējamu tapšanu. Viņa nosūtījusi vēstuli domei, lūdzot skaidrot, vai projektu iecerēts īstenot par baldoniešu maksātajiem nodokļiem.

“Cik tas maksās? Vai ir veikta baldoniešu aptauja? Cik no viņiem ir gatavi iet un tur lūgt seksuālo un kādu vēl citu enerģiju? Gribu zināt, kuri deputāti to atbalsta? Atklāti sakot, man kauns par šādu murgu!” savu sašutumu "Rīgas Apriņķa Avīzei" neslēpj Ginta.

Vēstuli pret Zemes enerģijas parku gatavo arī Baldones evaņģēliski luteriskā draudze, uzskatot, ka nebūtu pieļaujama šādas Latvijai svešas rituālu kulta vietas izveide Baldonē, jo īpaši, ņemot vērā Latvijas simtgades tuvošanos. Draudzes pārstāvji iesaka veidot parku Baldonieši Baldonei, kur varētu izstādīt vietējās mākslas skolas audzēkņu un pedagogu darbus.

Tēmas