foto: Edijs Pālens/LETA
Brigmanis un Parādnieks varētu būt zaudējuši Saeimas deputāta mandātus
Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas ilggadējais priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.
Politika
2018. gada 7. oktobris, 07:20

Brigmanis un Parādnieks varētu būt zaudējuši Saeimas deputāta mandātus

Jauns.lv / LETA

No Zemgales vēlēšanu apgabala 13.Saeimā varētu nebūt ievēlēts pašreizējais Zaļo un zemnieku savienības parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis un Saeimas deputāts Imants Parādnieks, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini, pamatojoties uz Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskajiem datiem, kas vēl var mainīties.

No Zemgales Saeimā varētu tiks ievēlēti 14 cilvēki - "KPV LV" varētu iegūt trīs deputāta mandātus, pa diviem mandātiem tiktu "Saskaņai", Zaļo un zemnieku savienībai, Jaunajai konservatīvajai partijai, nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Attīstībai/Par!", savukārt "Jaunā vienotība" tiktu pie viena mandāta.

No "Jaunās vienotības" Zemgales vēlēšanu apgabala Saeimā varētu tikt ievēlēts pašreizējais labklājības ministrs Jānis Reirs.

"Saskaņu" Saeimā pārstāvētu esošie parlamentārieši Ivars Zariņš un Vitālijs Orlovs, Zaļo un zemnieku savienību - Latvijas Lielo pilsētu asociācijas vadītājs Viktors Valainis un satiksmes ministrs Uldis Augulis.

No "Attīstībai/Par!" Zemgales vēlēšanu saraksta Saeimā varētu tikt Artūrs Toms Plešs un Ilmārs Dūrītis, no Jaunās konservatīvās partijas - Rīgas domes deputāti Krišjānis Feldmans un Sandis Riekstiņš, no VL-TB/LNNK - parlamentārieši Edvīns Šnore un Inguna Rībena, savukārt no "KPV LV" tiktu Kaspars Ģirģens, Ralfs Nemiro un Jānis Vitenbergs.

13.Saeimas vēlēšanās Zemgalē uzvarējusi partija "KPV LV", kurai pēc saņemtā atbalsta seko VL-TB/LNNK un Jaunā konservatīvā partija (JKP).

Par partiju KPV LV nobalsojuši 21 934 jeb 18,76 % vēlētāji, par VL-TB/LNNK 16 745 jeb 14,32% balsotāji un par JKP 16 454 jeb 14,07% pilsoņi.

Tālāk seko Zaļo un zemnieku savienība ar 14 660 jeb 12,54% balsīm, "Attīstībai/Par!" ar 12 814 balsīm jeb 10,96% un partija "Saskaņa" ar 11 592 jeb 9,91% pilsoņu atbalstu.

"Jaunā Vienotība" saņēmusi 9160 balsis jeb 7,83% lielu atbalstu.

Pārējās partijas šajā vēlēšanu apgabalā varētu būt ieguvušas mazāk nekā 5% balsu, tai skaitā Latvijas Reģionu apvienība ar 4984 balsīm tikusi pie 4,26% vēlētāju atbalsta.

Kopumā Zemgalē nobalsojis 117 031 vēlētājs jeb 54,76% balsstiesīgo.