foto: Evija Trifanova/LETA
Koncerts Likteņdārzā: 10 eiro paģēr pat no izsūtītajiem, kuriem šis dārzs veltīts
Sociālajos tīklos kritizē organizētāju pieeju cenu politikai, kas paredz, ka par simboliskajā vietā notiekošā koncerta biļeti jāmaksā arī pensionāriem un politiski represētajiem.
Sabiedrība
2018. gada 7. augusts, 06:11

Koncerts Likteņdārzā: 10 eiro paģēr pat no izsūtītajiem, kuriem šis dārzs veltīts

Jauns.lv

11. augusta koncertā Likteņdārzā kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri solās uzstāties tādi ievērības cienīgi mākslinieki kā pianists Vestards Šimkus, dziedātājs Daumants Kalniņš. Sašutumu gan izsaukušas biļešu cenas, kuras grūti nosaukt par “demokrātiskām”, ja pat pensionāriem un politiski represētajiem, lai baudītu vietējo mākslinieku daiļradi šajā vietā, ir jāšķiras no salīdzinoši lielas summas.

Gaidāmais koncerts 11. augustā ar Latvijas Televīzijas atbalstu tiek rīkots par godu 10 gadiem, kopš uzsākts Likteņdārza projekts. Tajā plānots izpildīt krāšņu programmu – Imanta Kalniņa un Raimonda Paula tautā iemīļotos skaņdarbus, latviešu simfoniskās mūzikas klasiku un īpaši šim koncertam rakstītus jaundarbus, ko komponē Vestards Šimkus un Raimonds Tiguls.

Ieejas biļešu cenas? 20 eiro pieaugušajiem un 10 eiro bērniem līdz 18 gadu vecumam, pensionāriem un politiski represētajiem.

Likteņdārzs esot pārvērts par “naudas slaukšanas vietu”

Par 11. augusta pasākumu un tā biļešu cenām nav klusējuši arī “Twitter” lietotāji. Andis Zommers raksta, ka Likteņdārzs, kurš iecerēts kā vieta, kur “klusumā padomāt”, pārvērsts par “naudas slaukšanas vietu”:

Šādam viedoklim sliecas piekrist arī citi portāla lietotāji, tostarp arī žurnāliste Elita Veidemane:

Taču netrūkst arī pretēju viedokļu:

Ņemot vērā izmaksas, cenas esot demokrātiskas

Likteņdārza īstenotājs ir nodibinājums “Kokneses fonds”. Tā ir bezpeļņas sabiedriska organizācija, kas 2005. gadā dibināta ar mērķi īstenot apjomīgo projektu.

Portāls Jauns.lv sazinājās ar fonda pārstāvniecību, lai noskaidrotu, kādi faktori bija noteicošie, lemjot par biļetes cenu pasākumam, un kam paredzēts izlietot iekasēto naudu?

Likteņdārza sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka skaidroja, ka 11. augustā paredzētais koncerts notiks par godu desmit apritējušajiem gadiem, kopš uzsākts Likteņdārza projekts un tiks veltīts arī Latvijas valsts simtgadei.

Uz jautājumu par biļešu cenām Likteņdārza pārstāvis atbildēja lakoniski – ņemot vērā māksliniekus, kuri koncertā uzstāsies, un sarīkojuma dārgās izmaksas, cenas esot demokrātiskas.

“Šajā koncertā uzstāsies daudzi Latvijā iemīļoti mākslinieki – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, pianists Vestards Šimkus, dziedātājs Daumants Kalniņš un Rīgas Doma zēnu koris, turklāt Vestards Šimkus un Raimonds Tiguls īpaši šim koncertam komponē jaundarbus. Ņemot vērā lielās koncerta tehniskās izmaksas, biļešu cena – 20 eiro –, salīdzinot ar līdzīgas kvalitātes koncertiem, ir ļoti demokrātiska, turklāt pensionāriem, politiski represētajiem un bērniem ir 50% atlaide biļešu iegādei,” pauda Likteņdārza pārstāvis.

Par prognozēto peļņu un iekasētās naudas izlietošanu konkrētāka atbilde nesekoja.