foto: LETA
Valdgalē vietām joprojām deg ar atklātu liesmu
Kūdras un meža ugunsgrēks Talsu novada Valdgales pagastā.
Sabiedrība
2018. gada 27. jūlijs, 07:17

Valdgalē vietām joprojām deg ar atklātu liesmu

LETA

Valdgales ugunsgrēkā vietā daudzviet joprojām notiek gruzdēšana, bet atsevišķās vietās arī degšana ar atklātu liesmu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsgrēku joprojām izdodas noturēt iekšpus izveidotā perimetra un ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā. Piektdien dzēšanu veiks arī trīs helikopteri, skaidroja dienesta pārstāve Inta Palkavniece.

Dienestā arī informēja, ka saistībā ar ugunsgrēka dzēšanas darbiem aizliegums izmantot dronus un citus gaisa kuģus notikuma vietā ir pagarināts līdz 10.augustam.

Kā ziņots, Valdgales ugunsgrēka dzēšanā iesaistīsies arī helikopters no Baltkrievijas, kas atsaukusies Latvijas palīdzības lūgumam.

Pirmdien Ministru kabineta ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums iedarbināt Civilās aizsardzības mehānismu, lai lūgtu palīdzību ugunsgrēka dzēšanas darbos.

VUGD iepriekš skaidroja, ka, pamatojoties uz atbildīgo dienestu situācijas novērtējumu notikuma vietā, pieņemts lēmums mainīt starptautiskās palīdzības lūguma statusu no starptautisko resursu pieprasīšanas uz situācijas monitoringu.

Tas nozīmē, ka iespējamie palīdzības sniedzēji ir apzināti un informēti par šā brīža situāciju notikuma vietā, kur viņu resursi šobrīd nav nepieciešami. Tomēr, situācijai mainoties, viņi joprojām ir gatavi nekavējoties nākt palīgā ugunsgrēka dzēšanas darbos Talsu novadā, skaidroja dienestā.

Ugunsgrēks kūdras purvā izcēlās 17.jūlija pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā.

Dramatiski skati Valdgales pagastā, kur deg mežs un purvs

gallery icon
46