foto: Twitter/ltvzinas
Dziesmu svētku noslēgumā piedzimuši divi bebīši: mazā Sigvarda māmiņu ar asarām acīs sveic pats diriģents Kļava
Mazā Sigvarda māmiņa.
Sabiedrība
2018. gada 10. jūlijs, 21:07

Dziesmu svētku noslēgumā piedzimuši divi bebīši: mazā Sigvarda māmiņu ar asarām acīs sveic pats diriģents Kļava

Jauns.lv

Dziesmu un deju svētku noslēguma dienā brīnumu piedzīvoja ne vien tie tūkstoši cilvēku, kas bija ieradušies Mežaparka estrādē, lai baudītu 16 000 kordziedātāju emocionālo un spēka pilno sniegumu, bet arī divas ģimenes, kuru sastāvs kļuva kuplāks tieši noslēguma koncerta vakarā. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dziesmu svētku noslēguma dienā dzimušais Sigvards Petrāns un Austra Sniedze jau savas dzīves pirmajā dienā kļuvuši par daļu no Simtgades svētku stāsta. 

Sigvards piedzima Ķekavas jauktā kora “Mozaīka” dalībniecei, kura uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu nepaguva iekāpt autobusā, bet Austras mammu Ātrās palīdzības auto nogādāja Rīgas Dzemdību namā tieši no Mežaparka estrādes – viņi klausījās, kā koncerta noslēgumā dzied vecākie bērni. Šodien, 10. jūlijā, abus jaundzimušos sveica Dziesmu un deju svētku rīkotāji un ekskluzīva iespēja satikt abas ģimenes bija arī Latvijas Televīzijai. 

“Tik daudz sakritību nevar būt, bet bija,” Rīgas Dzemdību nama vadītāja korī “Mozaīka” dzied tieši blakus Līgai, kura izturējusi gandrīz visus svētkus, bet Ķekavā, autobusā uz noslēguma koncertu tomēr neiekāpa. 

Zinot, ka Līga bērniņam devusi sava mīļākā diriģenta vārdu, kora vadītāja uzaicināja tieši Sigvardu Kļavu apsveikt jauno māmiņu. 

“”Gaismas pili” sagaidīju tikai ģenerālmēģinājumā, noslēgumu vairs nevarēju, bet tad es nodomāju - “Gaismas pili” taču diriģē Sigvards Kļava,” stāsta Līga. Mazo Sigvardu mājās gaida brālītis Leonards. Vecāki atzīst, ka abi vārdiņi kopā skan ļoti skaisti. 

Dziesmu svētku noslēguma koncerta vakarā brīnumu piedzīvoja vēl viena ģimene. Pasaulē nāca mazā Austra, vecākiem, kuri bija devušies uz Mežaparku vērot vecāko bērnu piedalīšanos kopkorī. 

Pilnu stāstu skaties LTV sižetā. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās