foto: LETA
Atklāj, cik lielas summas par darbu Dziesmu un deju svētkos saņems virsdiriģenti un virsvadītāji
XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka Lielajā estrādē.
Sabiedrība
2018. gada 10. jūlijs, 18:02

Atklāj, cik lielas summas par darbu Dziesmu un deju svētkos saņems virsdiriģenti un virsvadītāji

LETA

Virsdiriģenti par darbu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos vidēji saņems 500 eiro, bet deju virsvadītāji - 550 eiro par vienu deju, informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Vasiļjevas paustā, svētku kopkora virsdiriģentu un deju virsvadītāju atlīdzība tika noteikta autoratlīdzības līgumā, izvērtējot katra konkrētā mākslinieka pieredzi darbā ar mērķauditoriju, reputāciju un atlīdzības apmēru citos līdzīgos kultūras pasākumos.

Saskaņā ar noslēgtajiem autoratlīdzības līgumiem virsdiriģenti vidēji saņems 500 eiro pirms nodokļu nomaksas, ieskaitot darbu mēģinājumos visā svētku norises laikā, ģenerālmēģinājumā un noslēguma koncertā Mežaparka Lielajā estrādē.

Savukārt deju virsvadītāji saskaņā ar noslēgto autorlīgumu saņems 550 eiro pirms nodokļu nomaksas par vienu deju, ieskaitot laukuma zīmējuma sagatavošanu, darbu deju zīmējumu apguves divu dienu seminārā deju kolektīvu pedagogiem un lielinsicnējumu kopmēģinājumos, ģenerālmēģinājumā un trīs koncertos Daugavas stadionā.

Jau ziņots, ka Dziesmu un deju svētkus nedēļas garumā klātienē apmeklēja aptuveni 500 000 skatītāju, savukārt ar interneta tiešsaistes starpniecību svētkus skatījušies vēl aptuveni 514 117 cilvēki no Latvijas, Lielbritānijas, ASV, Vācijas un citām valstīm. Tiešraides Dziesmu svētku nedēļas laikā tika rādītas arī vairāk nekā 40 publiskās vietās Latvijā un citviet pasaulē.

Tāpat svētkos šogad reģistrēts rekordliels dalībnieku skaits - 43 219 dalībnieki, tostarp 2411 ārvalstu latvieši un vairāk nekā 1350 brīvprātīgie darbinieki. Dziesmu svētki šiem iesaistītajiem dalībniekiem bijuši sevišķi aktīvi - visvairāk jeb 214 982 soļus nedēļas laikā nostaigājusi publiskās skatīšanās koordinatore, savukārt 206 kilometrus nedēļas garumā pasākumu norises vietās veikusi brīvprātīgo organizatore. Saskaņā ar apkopoto statistiku, visvairāk soļus dienas laikā veikuši dejotāji, noejot un izdejojot aptuveni 35 620 soļus.

Dziesmusvētku kulminācija - noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka estrādē

gallery icon
344

Kā ziņots, Mežaparka Lielajā estrādē izskanējušajā XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku noslēguma koncertā "Zvaigžņu ceļā" un tam sekojošajā sadziedāšanās pasākumā bija klāt 67 253 cilvēki, līdz ar to šis ir kļuvis par visu laiku apmeklētāko Dziesmu svētku pasākumu, pastāstīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā piedalījās ap 16 500 koristu. Daudzi no viņiem kopā ar skatītājiem palika uz sadziedāšanās pasākumu līdz pat rīta gaismai.

Sabiedrībā zināmi ļaudis simtgades Dziesmu un Deju svētkos

Sabiedrībā zināmi ļaudis simtgades Dziesmu un Deju svētkos

gallery icon
57

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki norisinājās no 30.jūnija līdz 8.jūlijam, un tajos kopumā piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieku. Šoreiz svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē. Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) aizvadītos svētkus nodēvēja kā vienus no labākajiem Dziesmu un deju svētku tradīcijas vēsturē.

Koristi un apmeklētāji pēc Dziesmusvētku kulminācijas vienojas sadziedāšanās pasākumā

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā piedalījās ap 16 500 koristu. Daudzi no viņiem kopā ar skatītājiem palika uz sadziedāšanās ...

gallery icon
90

Sinhroni, iespaidīgi un grandiozi sestdienas vakarā izdejota "Māras zeme"

gallery icon
332
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās