foto: LETA
Šausmeņu režisors Karapetjans saceļ vētru tviterī - viņam no Dziesmu svētkiem esot "palicis baisi"
Režisors Aiks Karapetjans.
Sabiedrība
2018. gada 10. jūlijs, 08:06

Šausmeņu režisors Karapetjans saceļ vētru tviterī - viņam no Dziesmu svētkiem esot "palicis baisi"

Jauns.lv

Par varenu šūmēšanos tviterī svētdienas vakarā parūpējies armēņu izcelsmes Latvijas pilsonis, filmu režisors Aiks Karapetjans. Viņš publiski pauda visai specifisku viedokli par Dziesmu un deju svētkiem, kas aizvainojis ļoti daudzus.

Karapetjans vēsta, ka pirmo reizi ir "bišķiņ paskatījies šo pasākumu" un viņam no redzētā "palicis baisi". Latvijas tautai tik nozīmīgie svētki režisoram atgādinājuši svētkus kādā diktatūrā un "žēl tikai, ka tauta nav apmierināta ar līdera skaisto runu".

Tūdaļ pēc skaļā ieraksta zem tā sāka rindoties sašutušu cilvēku komentāri, piemēram:

Daiga: "Latvieši parasti ir klusi, nekaro, nokar galvas un ņurca cepuri kungu priekšā. Dziesmu svētki ir tas pasākums, kad atraisās mūsu pašcieņa - jo spējam svinēt dziesmu un deju-vienoti, inteliģenti un augstākajā līmenī. Bet baisi tas ir svešajiem - jo negaidīti. Pārsteidz, ka Jūs svešs.."

Viktors: "Es nezinu, ar kādām smalkām kaitēm sirgst režisora kungs, bet piedēvēt ditatūras režīmu Dziesmu svētkiem ir ārkārtīgi liela bezgaumība".

Merle: "Karapetiana k-gs, dziļi cienot armēņu tautas cēlo garu, talantīgus zinātniekus, izcilus maksliniekus, ka arī desmitiem tūkstošu armēņu genocīda upurus, Jūs diemžēl neesat savas tautas izcilākais pārstāvis kategorijā “labākais grima makslinieks”.

Vēsma: "Man arī palika baisi kaut ko tādu lasīt. Tad tāds jūs esat! Bija dzirdēts cits stāsts. Vai Armēnijā līdzīgu tradīciju nav?" (Karapetjans paskaidro, ka Armēnijā nav iespējams, ka 40 tūkstoši darītu vienu lietu - red.piez.)

Kultūras žurnāliste Eva Johansone, kura visas svētku nedēļas garumā arī vadīja TV tiešraides, režisoram norādīja: "Zīmīgi, ka neviens no gandrīz 100 ārvalstu medijiem (īpaši jau vācieši, kas ļoti jūtīgi uz šādām tēmām) neko tamlīdzīgu nesaskatīja, bet Tu gan..." (Karapetjans paskaidro, ka Vācija pēc Otrā pasaules kara esot aizliegusi tādus masu pasākumus - red.piez.)

Visbeidzot, palicis pavisam nesaprasts, mākslinieks Karapetjans secina, ka:

Dziesmusvētku kulminācija - noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka estrādē

gallery icon

Sinhroni, iespaidīgi un grandiozi sestdienas vakarā izdejota "Māras zeme"

gallery icon