Sabiedrība
2018. gada 17. jūnijs, 20:04

Kratīšanu laikā "Vairāk saules" konkurenti "Čili pica" izsūtījuši e-pastus tirdzniecības centriem

LETA

Īsu brīdi pēc tam, kad Valsts policija šonedēļ bija sākusi kratīšanu uzņēmuma "Vairāk saules" restorānos, vairāki Rīgas tirdzniecības centri saņēmuši e-pastus no konkurējošā picēriju tīkla "Čili pica", ko pārvalda Lietuvā reģistrētā uzņēmuma "Čili Holdings" meitasfirma, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Tirdzniecības centra "Domina Shopping" mārketinga direktore Iveta Zvaigzne-Ālere raidījumam pastāstījusi, ka "Domina Shopping" vadība dažas desmit minūtes pēc tam, kad restorānā "Vairāk saules" ieradās policija, saņēma e-pastu ar jautājumu: "vai jūs tagad esat laimīgi?", kā arī norādi, ka uzņēmumam ir problēmas par nodokļu nemaksāšanu.

"No tā mēs nevaram izdarīt 100% secinājumus, bet mēs aicinām pievērst tam uzmanību," norādīja Zvaigzne-Ālere.

Restorānu "Vairāk saules" līdzīpašnieks Mārtiņš Kalniņš raidījumam atzinis, ka uzņēmums ar "Čili pica" Rīgā ir tiešie konkurenti. "Mūsu attiecības ir vēsas, brīžiem saspringtas," teica Kalniņš.

Raidījums akcentē, ka izmeklēšanu par iespējamo "Vairāk saules" izvairīšanos no nodokļu nomaksas, sagrozot kases aparātus, veic Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvalde, kuras lietvedībā ir maz nodokļu lietu. Policija arī nav atklājusi, vai prasīs palīdzību Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kases aparātu speciālistiem, vien norādījusi, ka lieta sākta pēc kāda iesnieguma.

Policijas pārstāve Inese Lazda neatbildēja uz raidījuma jautājumu: kā sabiedrība var būt droša, ka policija nepilda konkurentu pasūtījumu, ja zināms, ka kratīšanu laikā konkurenti izsūtījuši sadarbības partneriem vēstuli ar aicinājumu pārvērtēt sadarbību ar "Vairāk saules"?

"Vairāk saules" ieņēma nomnieka vietu divos tirdzniecības centros, kuros iepriekš atradās "Čili pica", tāpat "Vairāk saules" pārvilinājusi vairākus vadošus konkurentu darbiniekus, norāda raidījums.

Jau ziņots, ka visi seši uzņēmuma "Vairāk saules" restorāni sestdien atsākuši darbu atbilstoši tam, kā bija plānots. Ņemot vērā, ka policija uzņēmumam nesniedz informāciju, cik ilgi visa izņemtā manta, īpaši kases aparāti, paliks policijā, restorānu darbības atsākšanai tīkla īpašniece SIA "Vēl vairāk saules" iegādājusies jaunus kases aparātus.

Jau vēstīts, ka Valsts policija par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā "Vairāk saules" otrdien aizturējusi četras ar restorānu tīklu saistītas personas. Policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro lieli zaudējumi.

Uzņēmuma pārstāvji kategoriski noliedz policijas pārmetumus. Uzņēmuma līdzīpašnieks un šefpavārs Endijs Bērziņš sociālajā tīklā "Facebook" publicējis paziņojumu, ka "Vairāk saules" īpašnieki un 270 restorānu tīkla darbinieki gatavi veikt melu detektora pārbaudi, lai apliecinātu, ka uzņēmums nav veicis manipulācijas ar kases aparātu sistēmu.