foto: Ekrānuzņēmums no LTV "Tieša runa".
LTV raidījums “Tieša runa” burtiski "uzspridzina" sociālos tīklus: cilvēki atzīst - tik spraiga diskusija nav redzēta
Raidījuma "Tieša runa" vadītājs Guntis Bojārs.
Sabiedrība
2018. gada 13. jūnijs, 22:31

LTV raidījums “Tieša runa” burtiski "uzspridzina" sociālos tīklus: cilvēki atzīst - tik spraiga diskusija nav redzēta

Jauns.lv

Pēc administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības uzmanības centrā atkal nonākuši maksātnespējas procesi. Vieni uzskata, ka sistēmā valda mafija un mafijas likumi, citi - viss, ko varēja sakārtot, ir sakārtots, vēsta LTV.

Šodien, 13. jūnijā, LTV raidījumā “Tieša runa”, viesojoties Tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam, zvērinātam advokātam Aldim Gobzemam, Maksātnespējas administrācijas direktora pienākumu izpildītājai Allai Ličkovskai, Sertificēto maksātnespējas procesa  administratoru asociācijas valdes pārstāvim Kasparam Novicānam, zvērinātam advokātam Laurim Liepam, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājam Andrism Bērziņam un Ārvalstu investoru padomes Latvijā ekonomisko noziegumu apkarošanas darba grupas vadītājam Ulvim Jankavam, izvērtusies visai spraiga diskusija par maksātnespējas procesu valstī. 

Kā diskusijas gaitā atzinis ekonomisko noziegumu apkarošanas darba grupas vadītājs Ulvis Jankavs, maksātnespējas administrācijas funkcijas ir padarītas stingrākas ar eksamināciju, lai gan eksāmeni tiek kārtoti labi, netiek izvērtēta reputācija administratoriem, kas tos kārto. 

Tikmēr zvērināts advokāts Lauris Liepa neslēpj, ka uz situāciju ir jāskatās kritiski - pētījumi rāda, ka Latvijas situācija maksātnespējas jomā nav laba. Kaut arī atsevišķās pozīcijās ir būtiski uzlabojumi, par maksātnespējas procesu nevar runāt kā par efektīvu. 

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs paudis, ka 52 pārbaudēs ir konstatēti ļoti daudzi negodīgi administratori, kuri slēdz līgumus, ar kuriem tiek iztukšota kreditoru nauda, 118 maksātnespējas administratori ir zaudējuši darbu, un tas turpināsies. 

Diskusijas gaitā īpaši izcēlies zvērināts advokāts Aldis Gobezms, kurš ar saviem argumentiem neļāvis izteikties pārējiem dalībniekiem. Raidījuma vadītājs Guntis Bojārs vairākkārt brīdinājis Gobzema kungu par mikrofona atslēgšanu vai pat izraidīšanu no LTV studijas. Tas nav palicis nepamanīts arī sociālo tīklu lietotājiem, kuri šo "Tieša runa" diskusiju novērtējuši kā vienu no spraigākajām un atraktīvākajām pēdējo gadu laikā.